Lazerle Diş Beyazlatma - Ankara

Giderek daha fazla insan daha parlak, daha beyaz dişler için para ödüyor. Peki diş beyazlatma işe yarıyor mu ve güvenli mi? Lazerle diş beyazlatma işlemi sadece uzman hekimler tarafından özel kliniklerde ya da sağlık merkezlerinde gerçekleştirilmektedir. İşlem gerçekleştirilirken ilk olarak beyazlaştırıcı jeller bütün dişlere uygulanır. Daha sonra lazerin oluşturduğu ısı sayesinde beyazlatma işlemlerine başlanır. Dişleri beyazlaştırmada kullanacağınız jel güçlü özelliklere sahip olmalıdır. Çünkü lazerin etkisi hızlı ve belirgin bir şekilde geliştiği için jellerin dişler beyazlayana kadar dişlerde kalması gerekir. Diş beyazlatmada kullanılacak olan lazerin dişlerinize, diş etlerinizin ya da ağız içerisinde yer alan herhangi bir bölgenin zarar görmesi engellemek için bazı önlemler alınmaktadır. Tedaviyle ilgili sık sorulan soruların yanıtlarını burada bulabilirsiniz.

Lazerle Diş Beyazlatma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lazerle diş beyazlatma tedavisi, muayene edilen hastanın lazer tedavisine uygun olup olmadığını belirlemesiyle başlar. Lazer ile diş beyazlatma tedavisi sadece donanımlı diş kliniklerinde uygulanır. Bleaching yöntemleri arasında en maliyetli uygulamadır. Beyazlatıcı jel, hastanın tüm dişine uygulandığı için bütün dişlerde eşit bir parlaklık düzeyi elde edilebilir.

İlk muayenede hastanın dişleri temizlenir. Diş eti ile dudaklarının lazer ile diş tedavisine hazır hale getirilmesi sağlanır. Diş eti ve dudakların zarar görmemesi için koruyucu plak takılır. Dişlere özel hazırlanmış jeller sürülür. Her dişe 30 saniyelik aralıklarla lazer cihazı kullanarak ışın gönderilir. Tüm dişlere yeterince ışın gönderildikten sonra jeller diş yüzeyinden temizlenir. Lazer cihazının aktive ettiği ve belirgin sonuçlar elde edilmesini sağlayan güçlü bir beyazlatıcı jel kullanılmaktadır.

Diş hassasiyeti bulunan kişilerde ve diş etlerinin zarar görmemesi için en ideal jel karışım diş hekimi tarafından hazırlanmalıdır. Lazerle diş beyazlatma tedavisinden maksimum fayda sağlayabilmek için mutlaka bu alanda deneyimli diş hekimlerini tercih etmeye dikkat edilmelidir.

Diş beyazlatma nedir?

Diş beyazlatma, dişlerinizi daha açık ton hale getirmek için beyazlatmayı içerir. Dişlerinizi parlak beyaz hale getiremez ancak mevcut rengi birkaç ton kadar açabilir. Dişleri beyazlatmak için kullanılan yöntemler arasında Ofis tipi diş beyazlatma bulunur. Yani office bleaching diş klinik ortamında diş hekimi tarafından uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntem hızlı ve etkili sonuçlar alınmasını sağlayan genellikle 15 dakikalık 2-3 seans şeklinde gerçekleştirilir. Kaç seanslık uygulama yapılacağı dişlerindeki mevcut duruma göre değişmektedir.

Diş beyazlatma işlemini kimler yapabilir?

Diş beyazlatma bir diş hekimliği tedavi şeklidir. Yalnızca bir diş hekimi veya düzenlenmiş başka bir diş hekimi uzmanı tarafından, bir diş hekiminin reçetesi üzerine gerçekleştirilmelidir. Bazı güzellik salonları diş beyazlatma hizmeti sunuyor ancak diş hekimi yoksa bu yasa dışıdır ve ağız sağlığınızı riske atabilir. Ayrıca evde yapabileceğiniz diş beyazlatma kitleri de satın alabilirsiniz ancak bunlar da risk taşıyabilir.

Dişlerinizi beyazlatma için öncelikle diş muayenehanesine 2 ila 3 ziyaret yapmanız gerekecektir. Diş hekimi ağız koruyucu ile dişlerinizin ölçüsünü alacak. Bunu beyazlatma jeli ile nasıl kullanacağınızı size anlatacaktır. Daha sonra evde ağız koruyucunuzu kullanarak jeli birkaç hafta boyunca düzenli olarak uygularsınız. Güçlü beyazlatma olarak da bilinen lazer beyazlatma, diş hekiminin sağlayabileceği başka bir diş beyazlatmadır. Dişlerinizin üzerine beyazlatıcı bir ürün sürülür ve daha sonra üzerine ışık veya lazer tutularak beyazlatmanın aktif hale getirilmesi sağlanır.

Peki ya diş beyazlatma için ev kitleri ve güzellik salonları?

Diş beyazlatma için yalnızca  diş hekimine gidin. Çünkü vasıfsız kişiler tarafından (örneğin güzellik salonlarında) beyazlatma yapılması yasa dışıdır. Ev kitini kullanmadan önce öncelikle diş hekiminizle konuşun. Bazı ev kitleri etkili olacak kadar beyazlatma ürünü içermez. Ayrıca, beyazlatma işlemini bir diş hekimi yapmıyorsa, sağlanan ağızlık tam olarak oturmayabilir. Bu nedenle ağartma jelinin bir kısmı diş etlerinize ve ağzınıza sızarak kabarmaya ve hassasiyete neden olabilir. Güzellik salonlarında eğitimsiz personel veya diş hekimliği yeterliliği olmayan personel tarafından yapılan diş beyazlatma işlemi ağız sağlığınızı riske atar.

Dişlerimi beyazlatacağımı nasıl öğrenebilirim?

Diş hekiminiz beyazlatmanın sizin için uygun olup olmadığı konusunda size bilgi verecektir. Örneğin diş eti hastalığınız veya diş kaplamanız varsa diş beyazlatma uygun olmayabilir.

Tedaviye Başlamadan Önce Diş Hekimine Ne Sormalıyım?

Mevcut beyazlatma tedavisi türleri, ne gibi sonuçlar bekleyebileceğiniz ve bunların ne kadar süreceği hakkında basit sorular sormaktan çekinmeyin. Ayrıca dişlerinizin hassasiyetinin artması gibi herhangi bir riskin olup olmadığını da onlara sorabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Kalıcı Mıdır?

Kalıcı diş beyazlatma yöntemleri, dişlerinizi beyazlatmak için uzun süreli sonuçlar sağlayan yöntemlerdir. Beyaz ve sağlıklı dişler güzel bir gülümsemenin temelidir. Fakat dişlerin yapısal bozuklukları yada sonradan maruz kaldıkları durumlar, diş renklerini olumsuz olarak etkilemektedir. İçilen çay, kahve, sigara, içerisinde renklendirici bulunan bütün içecekler, vişne suları, kırmızı şaraplar, nar suları bunların hepsi etkisiyle yıllar geçtikçe dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında biriken renkli organik ve inorganik maddeler sonucu dişleri koyulaştırır. Diş beyazlatma kalıcı değildir. Birkaç aydan 3 yıla kadar sürebilir, kişiden kişiye değişir. Dişlerinizi lekeleyebilecek sigara, kırmızı şarap, çay veya kahve içerseniz beyazlatma etkisi o kadar uzun sürmez.

 

Nurgün OLCAY

Estetik Diş Hekimliği, Gülüş Tasarımı, Porselen Lamine Venerler, Yumuşak Doku Estetiği, Diş Beyazlatma,vAğız, Diş ve Çene Cerrahisi, İmplant Tedavisi, Ortodonti, Çapraşıklık Diş Tedavisi, Kanal Tedavisi, Çocuk Diş Hekimliği, Diş Eti Hastalıkları , Konservatif Diş Tedavisi , Dolgu, Koruyucu Tedaviler, Kompozit Veneer.

Nurgün OLCAY
RESTORATİF DİŞ TEDAVİ UZMANI

Dentia
Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği

5-stars-white
  • Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Yöntemleri

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Yöntemleriyle Sağlıklı Gülüşler

Diş eti çekilmesi, diş etlerinin diş köklerinden uzaklaşarak dişlerin köklerinin açığa çıkması durumudur. Bu durum, estetik kaygıların yanı sıra hassasiyet ve diş kaybına neden olabilecek ciddi bir diş sağlığı sorunudur. Normalde diş eti, dişlerin etrafını

  • Diş Kırılması Durumunda Ne Yapmak Gerekir?

Diş Kırılması Durumunda Ne Yapmak Gerekir?

Diş kırılması durumunda yapılacakları bilmek sizler için faydalı olacaktır. Dişlerde oluşan kırıklıkların büyük bir bölümü ağız içinide kapsayan travma yaralanmalardır. Diş kırıkları dış yüzeyden küçük kırıklar veya çatlaklar olarak görülebilir. Fakat görüntüde oluşan bu kırıklar

  • Diş Dolgusu Sonrası

Diş Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler, tedavi sürecinin sağlıklı ve konforlu geçmesi açısından oldukça önemlidir. Diş dolgusu, çürük veya hasarlı dişlerin onarılması için uygulanan yaygın bir diş tedavisidir. Dolgu işlemi sonrası bazı basit kurallara uyarak