Ankara diş Beyazlatma

Ankara  Diş Beyazlatma bleaching. Dişler yıllar içerisinde renkli yiyecek ve içecek (kahve, şarap ve çay) tüketimi, tütün ürünleri kullanımı ve diğer bazı gelişimsel nedenlerle beyazlıklarını kaybedebilirler. Estetik diş hekimliğinde renk bozukluğu gösteren dişlerin tedavisinde diş beyazlatma (bleaching);  porselen kaplamalarla kıyaslandığında daha kolaydır. Ayrıca ekonomik ve dişler aşındırılmadığı için daha koruyucu bir işlemdir.

Dişlerdeki Lekelenme ve Renk Değişimi

Diş rengi;  göz rengi ve saç rengi gibi kişiye özgüdür. Diş minesinin rengi, minenin kalınlığı, dişin kalsifikasyon derecesine göre dişin saydamlığı dişin rengini belirleyen faktörlerdir. Dişin doğal rengi zaman içerisinde dış etkenlerden etkilenerek değişebilir.

Diş Beyazlatma Tedavisi nasıl uygulanır?

Seçilebilecek iki tip tedavi yöntemi vardır. Bunlardan ilki dişhekiminizin muayenehanesinde daha hızlı sonuç alınan yöntemdir (Office bleaching). Diğeri de eviniz de kendinizin uygulayacağı yöntemdir (Home bleaching).

  • Office bleaching : Beyazlatma işlemi tek seansta yapılır. Bu amaçla dişetleri izole edilerek dişler üzerine beyazlatma özelliğine sahip bir jel uygulanır. Diş dokusunun yapısına ve renk tonuna bakarak  jeli aktive etmek için lazer, halojen veya LED gibi özel ışık kaynakları kullanılır.
  • Home bleaching: Evde yapılan beyazlatma yöntemi de diş hekiminin denetiminde yapılır. İlk randevuda diş hekimi hastanın dişlerinden ölçü alır. Bu ölçüyle dişlerin üzerine geçecek şeffaf bir plak hazırlar. Evde beyazlatma yapılan kişi tarafından kullanılan bu plak, hastanın dişlere beyazlatma maddesinin uygulamasını ve dişetlerinin korunmasını sağlar.

Estetik bir gülüş için diş beyazlatma tek başına yeterli midir?

Diş beyazlatma sadece dişin renginin açılmasını ve daha beyaz görünmesini sağlar. Gülüş estetiği söz konusu olduğunda pembe estetik diğer bir deyişle dişeti estetiği, ortodontik tedaviler, protez kaplama ve cerrahi işlemler de gerekebilmektedir.

Ne kadar sürede diş beyazlatma işleminin sonucunu alabilirim?

Klinikde yapılan beyazlatma işlemi ortalama 30 dakika ile 1 saat arasında sürer. Beyazlatmadan birkaç gün sonra dişlerin rengi son halini alır. Klinikde alınan ölçü ile oluşturulan plaklara yerleştirilen jeller ile yapılan ev tipi beyazlatma işlemi ise jele göre 1-2 hafta içerisinde sonuç vermektedir.

Diş Beyazlatma Yapılırken Ağrı Duyar Mıyım?

Beyazlatma sırasında ve sonrasında hastaları rahatsız etmeyecek hassasiyetlerin oluşması normaldir. Bu hassasiyeti gidermek için beyazlatma işlemi öncesi ve sonrasında flüorür ya da diğer hassasiyet giderici ajanlar uygulanır.

Bleaching Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bleaching işlemi mutlaka Diş Hekimi kontrolünde, talimatlarına harfiyen uyularak yapılması gereken bir işlemdir. Dişlerde bulunan çürükler, çatlaklar, kırık bölgeler, kullanılan kimyasal maddenin buralarda etki edip hasara yol açmasına neden olabilir. Bu tür diş problemleri mutlaka beyazlatma işlemi öncesinde ortadan kaldırılmalıdır. Beyazlatma işlemi sırasında çay - kahve - sigara gibi renklendirici gıdalardan uzak durulmalıdır. Ayrıca düzenli fırçalama ve bakım işlemleri itinalı bir şekilde uygulanmalıdır.

Kanal tedavisi nedeniyle rengi değişen dişlerin beyazlatılması da mümkün mü?

Beyaz dişler arasında diğer dişlere göre daha koyu  diş varsa   kanal tedavisi sonrası canlılığını yitirmiştir. Bu dişleri beyazlatmak için, diş içerisine beyazlatıcı madde yerleştirilir.  1-2 gün aralıklarla dişin içerisindeki beyazlatıcı madde istenen sonuç alınana kadar diş hekimi tarafından değiştirilir. Sonuç genellikle mükemmeldir ve ortalama 1 hafta sürer.

Beyazlatmadan sonra nelere dikkat etmeliyim?

Beyazlatma sonrası çay, kahve, sigara gibi dişi renklendirebilecek gıdalardan uzak durmakta fayda vardır. Genel ağız bakımına dikkat edilmesi de renkleşmelerin tekrarlamasını önleyecektir.

Nurgün OLCAY

Estetik Diş Hekimliği, Gülüş Tasarımı, Porselen Lamine Venerler, Yumuşak Doku Estetiği, Diş Beyazlatma,vAğız, Diş ve Çene Cerrahisi, İmplant Tedavisi, Ortodonti, Çapraşıklık Diş Tedavisi, Kanal Tedavisi, Çocuk Diş Hekimliği, Diş Eti Hastalıkları , Konservatif Diş Tedavisi , Dolgu, Koruyucu Tedaviler, Kompozit Veneer.

Nurgün OLCAY
RESTORATİF DİŞ TEDAVİ UZMANI

Dentia
Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği

5-stars-white
  • Kaplama Yapılan Dişlerde Ağrı Nedenleri

Kaplama Yapılan Dişlerde Ağrı Nedenleri

Kaplama dişler, dişlerinize estetik ve işlevsel bir iyileştirme sağlamak için yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemidir. Ancak, bazı insanlar kaplama diş takıldıktan sonra ağrı yaşayabilirler.

  • Evde Diş Bakımı İçin Neler Yapılmalıdır?

Evde Diş Bakımı İçin Neler Yapılmalıdır?

Evde diş bakımı için düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın. Düzenli olarak sosyal hayata karıştığımızda diş fırçalamayı aksatmıyoruz. Ama evde geçirdiğimiz sürede evde diş bakımı aksatıyoruz. Günde