ankara yaprak porselen

Yaprak porselenler kimlere uygulanabilir?

Laminate veneer uygulaması, en sık tercih edilen estetik diş tedavilerinden biridir. Latince lamine yaprak anlamına gelirken veneer de kaplama demektir. Dişin ön bölgesine yapıştırılan ince bir porselen tabakasıdır. Porselen yerine dolgu malzemesi olan kompozitler kullanılarak da laminate veneer uygulaması yapılabilir. Dış görünüşümüzü olumsuz etkileyen diş bozukluklarından kurtulmanın en pratik çözümlerinden biri de porselen laminelerdir. Lamineler kişiye doğal ve estetik bir görünüm sağlar. Bunlar çok ince bir biçimde hazırlandığından, yaprak porselen olarak da bilinir. Lamineler; çoğunlukla bir tırnak kalınlığındadır. Alt yapılarında metal içermezler ve bu durum estetik başarı oranını arttırır.

Yaprak porselenler dayanıklı mıdır?

Ankara yaprak porselenler, dişlere uygulanıp yapıştırıldıktan sonra gayet kuvvetli yapılardır. Böylece yiyecekleri ısırırken ya da çiğnerken uyguladığınız kuvvet lamineleri yerinden çıkarmayacaktır. Doğal dişleri kırabilecek gıdalar ve kuvvetler laminelerin de kırılmasına neden olabilir. Ayrıca lamineler özel bir bakım gerektirmez, doğal dişlerin bakımında uygulanan diş fırçalama ve diş ipi kullanımı yeterli olacaktır. Ağız hijyenine dikkat edildiği takdirde uzun yıllar boyunca güvenle kullanabileceğiniz lamineler, çok estetik ve doğal görünümleriyle gülüşünüze özgüven ve güzellik katacaktır.

Hangi durumlarda yaprak porselen uygulanır?

  • Dişlerin arasındaki boşlukların kapatılması, diş boylarının uzatılması ve dişlerin yeniden şekillendirilmesi gerekiyorsa,
  • Kırık veya çatlak dişlerin tedavisi amacıyla,
  • Diş rengini beğenmeyen, antibiyotik ya da florozis nedeni ile renklenmiş dişleri olan hastalarda veya kalıcı beyazlık isteyen hastalarda,
  • Dişlerin pozisyonlarında hafif değişiklikler yapmak amacıyla,
  • Dişlerin daha genç görünmesini sağlamak amacıyla,
  • Yapısal olarak küçük sürmüş dişlerin büyütülmesi amacıyla,
  • Eski ve yıpranmış dolgulu dişlerin görünümlerinin iyileştirilmesi istendiğinde,
  • Gülüşünü beğenmeyen hastalarda gülüş tasarımı amacıyla uygulanır.

Porselen laminateler yapılırken kaç kere diş hekimine gitmeliyim?

Porselen laminatelerin tamamlanması için en az 2 seansa ihtiyaç vardır. Randevunun uzunluğu dişin durumuna ve laminate veneer sayısına göre değişiklik gösterir. Eğer dişetlerinin estetiği ile ilgili başka işlemler de gerekiyorsa önce dişeti tedavileri tamamlanmalı, daha sonra laminate veneerler ile ilgili aşamalara geçilmelidir.

Porselen laminateler kimlere yapılamaz?

  • İleri derecede renklenme görülen dişlerde (ileri derecede kahverengi görünümlü tetrasiklin ve florozis hastalarında)
  • Dişlerini sıkan ve bu sebeple dişleri aşınmış hastalarda,
  • Dişlerinde çok büyük dolgular ve çürükler olan hastalarda,
  • Dişlerin baş başa kapandığı durumlarda,
  • Yeterli mine dokusu olmayan hastalarda uygulanması sakıncalıdır.

Hangi Durumlarda Uygulanamaz?

Dişlerdeki büyük kırıklar, ciddi şekil bozuklukları ve dişlerdeki konum bozuklukları varlığında uygulanmazlar. Engellenmeyen diş sıkma ve diş gıcırdatma durumunda da uygulanması tercih edilmez. Hasta ısrarla talep ediyorsa önce engel olan durumlar tedavi edilir sonra laminate veneer uygulaması yapılabilir.

Laminate Veneer İşlemi Nasıl Yapılır?

Dişin doğal yapısına zarar vermeden, dişin ön yüzeyinde minimal 0.3-0.5 mm kalınlığında aşındırmalar yapıldıktan sonra ölçü alınır ve ölçüye göre porselenden lamineler laboratuvarda üretilir. Provalar sonrasında bitmiş lamine dişin ön bölgesine yapıştırılır. Düzenli dişhekimi takibi ve iyi bir ağız hijyeniyle uzun yıllar kullanılabilecek bir uygulamadır. Ortalama 3-4 seans sonucunda tedavi tamamlanmış olur.

Laminate Veneer Uygulaması Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Laminate tedavisi uygulandıktan sonra ilgili dişlerle sert, kabuklu yiyecekler ısırılmama ve dişlerle çekerek kopartılmamalıdır. Diş sıkma problemi olan hastalara gece plağı önerilir. Diş hekimine 6 aylık kontroller oluşturulur. Tırnak yemek, kalem ısırmak gibi alışkanlıklardan uzak durulmalıdır.

Nurgün OLCAY

Estetik Diş Hekimliği, Gülüş Tasarımı, Porselen Lamine Venerler, Yumuşak Doku Estetiği, Diş Beyazlatma,vAğız, Diş ve Çene Cerrahisi, İmplant Tedavisi, Ortodonti, Çapraşıklık Diş Tedavisi, Kanal Tedavisi, Çocuk Diş Hekimliği, Diş Eti Hastalıkları , Konservatif Diş Tedavisi , Dolgu, Koruyucu Tedaviler, Kompozit Veneer.

Nurgün OLCAY
RESTORATİF DİŞ TEDAVİ UZMANI

Dentia
Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği

5-stars-white
  • Diş Kırılması Durumunda Ne Yapmak Gerekir?

Diş Kırılması Durumunda Ne Yapmak Gerekir?

Diş kırılması durumunda yapılacakları bilmek sizler için faydalı olacaktır. Dişlerde oluşan kırıklıkların büyük bir bölümü ağız içinide kapsayan travma yaralanmalardır. Diş kırıkları dış yüzeyden küçük

  • Diş Dolgusu Sonrası

Diş Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler, tedavi sürecinin sağlıklı ve konforlu geçmesi açısından oldukça önemlidir. Diş dolgusu, çürük veya hasarlı dişlerin onarılması için uygulanan yaygın