Estetik ön diş dolgusu, ağız ön kısmındaki dişlerde oluşan çürük, kırık, çatlak gibi sorunların doğal bir görünüm kazandıracak şekilde onarılmasını sağlar. Ön dişler yapısal anlamda arka dişlerle benzerlik gösterir ve arka dişler gibi çürüyebilir. Ön dişlerde yapılan dolgularda estetik kaygılar daha çok ön plana çıkmaktadır. Kompozit dolguların gelişmesi ile birlikte ön dişlere yapılan dolgularda son derece estetik ve uzun ömürlü sonuçlar elde etmek mümkündür.
Ön Diş Dolgusu Nasıl Estetik Yapılır?
Estetik diş dolgusu olarak da bilinen kompozit dolgu doğal bir görünüm elde etmede yardımcı olur. Dolgu malzemeleri bireylerin kendi diş rengine göre ayarlanır. Böylece renk tonu farklı olmayacağı, dolgu çizgisi gözükmeyeceği için gerçek dişten ayırt edilemez. Oldukça basit estetik işlemlerinden biri olan estetik dolgu yalnızca tek görüşmede gerçekleşebilir. İşleme başlamadan lokal anestezi uygulanır. Böylece hasta işlem sırasında hiçbir ağrı hissetmez. Dolgunun dişe daha iyi yapışmasını sağlayan bizotaj uygulaması ile dolgu dişten ayırt edilemez bir hale getirilir. Bunun yanı sıra diş dolgusu dişe daha sıkı bağlanır.
Estetik Ön Diş Dolgusu Başarılı Bir İşlemidir?
Ön dişlerdeki estetik kompozit dolgu uygulamaları da başarılı sonuçlar veren işlemler arasındadır. Kompozit dolgular sayesinde dişlere herhangi bir kaplama uygulaması yapmaya gerek kalmadan kaliteli sonuçlar alınabilir. Ön dişlerde dikkat çeken kırıklar, diş aralarında oluşan çürükler ya da dişlerin arasındaki boşlukların kapatılması gibi uygulamalar kompozit dolgularla giderilebilmektedir. Son derece doğal sonuçlar vermektedir.
Dolgu Sonrası Diş Bakımı Nasıl Yapılır?
Dişlerinizi diş macunu ile temizleyin, diş ipi ile diş arası boşluklarını temizleyin. Çünkü sert bir diş fırçası ve sert aşındırıcı malzemeler içeren diş macunları kullanılması önerilmez. Çünkü bu şekilde doldurulmuş bir dişin cilalı yüzeyi daha hızlı aşınırsa, cila kaybolur. Profesyonel oral hijyen prosedürleri almanızı ve estetik olarak doldurulmuş dişleri yılda iki kez cilalamanızı tavsiye ederiz. Estetik Diş Hekimliği Ankara Uygulamaları yazımızı konuyabilirsiniz.
Estetik Ön Diş Dolgusunun Ömrü Ne Kadardır?
Ön estetik dolgularda kullanılan malzemelerin dayanıklı olması uzun bir kullanım süresini de desteklemeye katkıda bulunur. Bu malzemenin dayanıklı olması dayanıklılık süresini belirleyen etkenlerdir. Hastanın dolgu işleminden sonra ağız ve diş temizliğine de bir hayli dikkat etmesi gerekir. Dikkat ettiği süreçte hastada deformasyon meydana gelme riski oldukça azdır. Ağız ve diş temizliğinin bakımı dolgularda sızdırma gibi bir sorunlara da sebebiyet vermez.
Diş Dolgu Fiyatları Ankara
Ön Diş Çürüğü Dolgusu Fiyatları
Ön diş çürüklerinde dolgu işlemlerin daha estetik olması gerekir. Çünkü estetik açıdan daha özenle yapılmış dişlerde fiyatlar farklılık göstermektedir. Diş çürüklerinde yapılan dolgu da fiyatlar genellikle kaç diş yapılacağına çürüğün büyüklüğüne ve ekstra gerektirecek işleme göre değişkenlik göstermektedir. Çünkü ön dişlere yapılan dolgularda işçilik ve kullanılan malzemeler farklıdır. Bu sebepten dolayı fiyatlar da normal diş dolgusuna oranla daha yüksek olabilmektedir. Konuyla ilgli bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Porselen Diş Fiyatları Ankara 2025 Yılında Ne Kadar?
Porselen diş estetik görünümü, dayanıklılığı ve kolay uygulanması sayesinde tedavilerde kullanılır. Doğal dişlere olan benzerliği ile kolay bir şekilde ağıza uyum sağlar. Porselen diş fiyatları 2025 yılı itibariyle diş problemlerinde kullanılan malzemelerin yurtdışından alınması sebebiyle
Ön Diş Kırılması Durumunda Ne Yapmalısınız?
Ön dişler, estetik ve fonksiyon açısından oldukça önemli bir role sahiptir. Ancak travma, darbe, kazalar veya diş yapısının zayıflığı gibi nedenlerle ön diş kırılması sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bu tür bir durum hem görünümünüzü hem
Şeffaf Diş Görünümü Sorun Olur Mu? Ne yapmalıyım?
Dişim neden şeffaf olur? sorusu sıklıkla karşılaşılan sorulardandır. Diş şeffaflaşması, dişlerin uç kısımlarında ya da genelinde meydana gelen saydamlaşma durumudur. Bu durum, genellikle asidik içeceklerin aşırı tüketimi, aşırı diş fırçalama, asit reflüsü, diş aşındırıcı maddelerin