Yapısal bozukluklar, bebeklik, çocukluk ya da anne karnında maruz kalınan antibiyotikler, yiyecekler, çay, kahve, sigara gibi boyayıcı içecekler hatta tüketilen suların flor dengesi dişlerde beyazlığın kaybolmasına neden olabilir. Diş hekiminin kontrolünde ve doğru prosedürler ile uygulanan beyazlatma işleminin dişlere hiçbir zararlı etkisi yoktur. Beyazlatma işlemi dişlerde kalıcı hasara ya da herhangi bir yapısal değişikliğe yol açmaz. Diş beyazlatma işleminde yapılan uygulamayla, doğrudan diş minesi içinde yer alan küçük mine partiküllerinin içerisindeki sıvı ağartılır. Bu sıvının ağarmasına bağlı olarak dişler de beyazlar. Bu işlemde kullanılan malzemeler diş dokusu için zararlı değildir. Dişlerin çeşitli nedenlere bağlı olarak sararması durumunda beyazlatma işlemi yeniden uygulanabilir.
Diş beyazlatma işleminde herhangi bir yan etki bulunmamakla birlikte dişlerde geçici bir hassasiyet oluşabilir. Sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklere karşı oluşan bu durum genelde 24-48 saat içerisinde kendiliğinden düzelir.
Diş Beyazlatma İşlemini Zararlı Etkisi Var Mıdır?
Diş beyazlatmanın yan etkileri değerlendirildiğinde; her tıbbi uygulamada olabilecek yan etkileri bulunmaktadır. İşlem sonrasında hastalarımızda hassasiyet problemi olabilmektedir. Diş beyazlatma işleminde kullanılan malzemeler, malzemelerin komşu dokulara sızması, diş beyazlatma işleminin uygulanması gereken sürenin aşılması gibi durumlarda hassasiyet ortaya çıkabilmektedir. Bu problemlerin önüne geçebilmek için ise; diş hekimlerimizin diş koruyucu jeller kullanmaktadırlar.
Diş beyazlatma uygulaması yapılamayacak bir hastamızın seçilmesi veya diş beyazlatma işleminin yanlış uygulanması durumunda; hastalarımızın dişlerinde kalıcı olarak problem oluşabilme ihtimali olmaktadır. Hamile hastalarımız, diş beyazlatma tedavisi için uygun değillerdir. Hamilelik öncesinde dişlerinde problem olan hastalarımızın sorunları, hamilelik ile beraber daha hızlı şekilde ilerleyebilmektedir. Hamileliğin ilk ve son 3 ayında diş problemlerine müdahale edilebilmesi mümkün değildir. Ayrıca diş beyazlatma işlemine engel bir sağlık problemi olan hastalarımıza diş beyazlatma tedavisi uygulanamamaktadır.
Diş Beyazlama Tozların Zararlı Etkileri Var Mıdır?
İlk kullanılmaya başlandıkları dönemde hastalarımızın dişlerinin beyazlamasını sağlamaktadırlar. Ancak zaman içerisinde hastalarımızın dişlerinin çok daha hızlı şekilde kirlenmesine neden olmaktadırlar. Dolayısı ile hastalarımızın flor bulunan diş bakım ürünlerini kullanırken; pütürlü macunları veya diş temizleyici ürünleri kullanmamaları gerekmektedir. Diş beyazlatmanın zararı var mı sorusuna cevap vermek gerekir. Diş hekimlerimiz tarafından klinikte uygulanan diş beyazlatma uygulamasının zararı bulunmamaktadır. Ancak beyazlatıcı bakım ürünlerinin zararları olabilmektedir.
Diş Beyazlatma Sırasında Ağrı Olur Mu?
Diş beyazlatma sırasında ağrı boyutunda, hassasiyet fazla olur. Daha sonra takip eden 2 gün içinde çok çok az veya belli belirsiz hassasiyet olur. Bu durum geçicidir. Diş beyazlatma diğer bir deyişle Bleaching işleminde 4 – 5 tona kadar açılma elde edilebiliyor. Diş beyazlatma yöntemlerinin ikiye ayrıldığı görülmektedir. Bunlar ev tipi beyazlatma yöntemleri ve hekimler tarafından tercih edilen beyazlatma yöntemleridir. Özgürce gülebilmek ve rahatça yiyebilmek için dişlerinizin rahatsız edici görünümlerinden kurtulabilirsiniz.
Güvenli Diş Beyazlatma Uygulaması
Restoratif diş tedavi uzmanı Nurgün OLCAY diş beyazlatma konusunda sizlere güvenli tedaviyi uygulayacaktır. Dişlerin mine ve dentin tabakalarına çeşitli nedenlerle nüfus eden renklenmelerin giderilmesi ve dişlerin önceki tonuna göre ağartılması işlemine diş beyazlatma (Bleaching) deniliyor. Zamanla dişlerin doğal renklerinde meydana gelen koyulaşmalar diş taşı temizliği ve polisaj yapılarak giderilebiliyor. Ancak bu uygulamalar ile giderilmesi söz konusu olmayan renklenmelerin giderilmesi ya da dişin doğal renginin birkaç ton daha açılması mümkün olabiliyor. Bu durumda dişlere porselen yaptırılması yerine daha koruyucu bir yöntem olduğu bilinen beyazlatma yöntemi uygulanıyor. Diş beyazlatma işleminden sonra dişlerin durumuna göre 4 – 5 tona kadar açılma elde edilebiliyor.
Kaplama Yapılan Dişlerde Ağrı Nedenleri
Kaplama dişler, dişlerinize estetik ve işlevsel bir iyileştirme sağlamak için yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemidir. Ancak, bazı insanlar kaplama diş takıldıktan sonra ağrı yaşayabilirler. Bu yazımızda, kaplama yapılan dişlerde sonra oluşan ağrının nedenlerini ve çözümlerini ele
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Neden Olur?
İnsanlar buna genellikle diş eti hastalığı diyebilir. Diş eti iltihabı, diş eti hastalığının erken bir biçimidir ve genellikle hafif semptomlar üretir. İki ana diş eti iltihabı türü vardır. Diş plağı kaynaklı diş eti iltihabı, plak
Evde Diş Bakımı İçin Neler Yapılmalıdır?
Evde diş bakımı için düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın. Düzenli olarak sosyal hayata karıştığımızda diş fırçalamayı aksatmıyoruz. Ama evde geçirdiğimiz sürede evde diş bakımı aksatıyoruz. Günde en az 2 kere dişlerimizi fırçalamak oldukça önemlidir. Diş fırçalarken