Hassasiyet Geçer Mi?

Kaplama dişin ön yüzeyine yerleştirilen ince bir porselen veya kompozit malzeme tabakasıdır. Kaplama, dişin estetik görünümünü düzeltmek, renk, boyut veya şekil gibi kozmetik sorunları gidermek amacıyla kullanılır. Ancak bazen kaplama dişlerde ağrı veya hassasiyet sorunlarına neden olabilir.  Kaplama yapılan dişlerde ağrı olur mu? Kaplama dişlerde neden ağrı olur? Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Kaplama tedavisi sonrasında oluşan ağrı için neler yapılır? Diş kaplama tedavisi hakkında sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Kaplama Diş Ağrısı Neden Olur?

Kaplama yapılan dişlerde, uygulama sırasında diş etrafındaki yumuşak dokulara veya sinirlere zarar verebilecek hatalar yapılabilir. Bu tür hatalar sonucunda ağrı veya hassasiyet yaşanabilir. Kaplama uygulamadan önce dişin ön yüzeyinin hazırlanması gerekmektedir. Bu işlem sırasında dişin bir kısmının aşındırılması gerekebilir.  Dişin aşındırılması sonucunda dişte geçici olarak hassasiyet veya ağrı oluşabilir.

Kaplama Yapılan Dişin Çürümesi Ağrıya Neden Olabilir?

Kaplama dişlerde oluşan ağrının bir tanesi de kaplama yapılan ana dişlerin çürük olmasıdır. Yani kaplama altında kalan dişlerin çürük olması zamanla ağrıya neden olabilir. kaplama altında kalan dişlerde çürüme meydana gelebilir. Meydana gelen bu durum kişilerde ağrıya neden olmaktadır. Ayrıca diş eti çekilmeleri, kaplama dişin yerine tam oturmaması ağrıya neden olabilir.  Bu durumda kişilerde ağrıya neden olmaktadır. Hemen vakit kaybetmeden diş hekiminize başvurmanız gerekmektedir.

Diş Kaplaması Yapıldıktan Sonra Hassasiyet

Kaplama işlemi sırasında veya sonrasında dişin iç kısmında enfeksiyon veya iltihaplanma meydana gelebilir. Bu durum da ağrıya yol açabilir. Kaplama işlemi sonrasında dişte hassasiyet veya ağrı hissi oluşabilir. Bu durum zamanla azalabilir, ancak kalıcı hale gelirse dişin iç kısmında daha ciddi sorunlar olabileceği ihtimali düşünülmelidir.

Çene Sıkma ve Gıcırdatma Kaplama Dişe Zarar Verir Mi?

Eğer kişi gece veya gündüz boyunca farkında olmadan dişlerini sıkıyor veya gıcırdatıyorsa , bu durum kaplama dişlerde ağrıya veya hassasiyete neden olabilir. Eğer kaplama dişinizde ağrı veya hassasiyet yaşıyorsanız, hemen diş hekiminizle iletişime geçmelisiniz. Diş hekiminiz,  çene sıkma diş gıcırdatma ile ilgili uygun tedaviyi önerir.

Kaplama Diş Takıldıktan Sonra Ağrı Olur Mu?

Kaplama diş takıldıktan sonra alttaki küçük dişlere ya da diş etine baskı yaparsa ağrı oluşabilir. Bu durum hastanın kendisi ile ilgili olabileceği gibi diş hekimi ile de ilgili olabilir. Diş etine fazlaca baskı yapılacak şekilde planlanmışsa kaplama diş takıldıktan sonra ağrı yapabilir. Böyle bir durumu ancak diş hekimi düzeltebilir. Böyle sıkıntı yaşayanlar mutlaka bir diş doktoruna muayene olmalıdır.

 

Nurgün OLCAY

Estetik Diş Hekimliği, Gülüş Tasarımı, Porselen Lamine Venerler, Yumuşak Doku Estetiği, Diş Beyazlatma,vAğız, Diş ve Çene Cerrahisi, İmplant Tedavisi, Ortodonti, Çapraşıklık Diş Tedavisi, Kanal Tedavisi, Çocuk Diş Hekimliği, Diş Eti Hastalıkları , Konservatif Diş Tedavisi , Dolgu, Koruyucu Tedaviler, Kompozit Veneer.

Nurgün OLCAY
RESTORATİF DİŞ TEDAVİ UZMANI

Dentia
Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği

5-stars-white
  • Porselen Diş Fiyatları Ankara

Porselen Diş Fiyatları Ankara 2025 Yılında Ne Kadar?

Porselen diş estetik görünümü, dayanıklılığı ve kolay uygulanması sayesinde tedavilerde kullanılır. Doğal dişlere olan benzerliği ile kolay bir şekilde ağıza uyum sağlar. Porselen diş fiyatları 2025 yılı itibariyle diş problemlerinde kullanılan malzemelerin yurtdışından alınması sebebiyle

  • Ön Diş Kırılması Durumunda

Ön Diş Kırılması Durumunda Ne Yapmalısınız?

Ön dişler, estetik ve fonksiyon açısından oldukça önemli bir role sahiptir. Ancak travma, darbe, kazalar veya diş yapısının zayıflığı gibi nedenlerle ön diş kırılması sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bu tür bir durum hem görünümünüzü hem

  • Şeffaf Diş Görünümü

Şeffaf Diş Görünümü Sorun Olur Mu? Ne yapmalıyım?

Dişim neden şeffaf  olur? sorusu sıklıkla karşılaşılan sorulardandır. Diş şeffaflaşması, dişlerin uç kısımlarında ya da genelinde meydana gelen saydamlaşma durumudur. Bu durum, genellikle asidik içeceklerin aşırı tüketimi, aşırı diş fırçalama, asit reflüsü, diş aşındırıcı maddelerin