Restoratif diş tedavi uzmanı, Ankara estetik diş doktoru Nurgün Olcay bu alanda hizmet vermektedir. Ankara estetik diş tedavisinde diş ve diş etlerinin boyutuna, şekline, rengine, pozisyonuna ve hizalanmasına dikkat ediyoruz. Sonrasında eğri, şekilsiz dişleri düzeltmek için tedavi planlıyoruz. Ayrıca koyu ve renksiz dişleri doğal rengine dönüştürmek için çeşitli periodontal, konservatif ve protez prosedürleri kullanıyoruz. Gerektiği durumlarda kliniğimizin uzman diş hekimleri kendi uzmanlık alanlarına göre tedavilerini uygulamaktadır.
Ankara Diş Estetiği Nedir?
Diş estetiği Ankara’da sizlere çok yakınız. Bizimle direk iletişimde bulunabilirsiniz. İnsanın kendisini daha özgüvenli ve rahat hissetmesi de yine gülümsemesiyle yakın ilişki içinde olduğu yapılan araştırmalarda ortaya konan bir sonuçtur. Kişinin kendisiyle ve sosyal çevresiyle daha uyumlu ilişkiler yürütebilmesi ve ağzı sağlığının sağlanması amacıyla uygulanan bütünsel ağız tedavisine diş estetiği veya gülüş estetiği denir.
Diş estetiği dişlerin parlak, birbiriyle uyumlu ve güzel görünmesi amacıyla uygulanan estetik bir diş tedavisidir. Diş estetiği tedavisinde kişinin canlı, simetrik ve kusursuz bir gülümsemeye sahip olması amaçlanır. Bundan dolayı güzel bir gülüş için gerekli olan tüm tedaviler uygulanmaktadır. Bu tedaviler genel itibariyle iki ana başlığa ayrılır. Bunlar; pembe estetik olarak tabir edilen diş eti estetiği ve diş estetiğidir.
Estetik Diş Tedavisinde Hangi Yöntemler Uygulanır?
Estetik Bonding : Bu yöntemle küçük kırıklar, çatlaklar tamir edilir; ufak çapraşıklıklar düzeltilebilir.
Porselen Kronlar & Köprüler : Büyük miktarlardaki diş yapısı kayıplarında ve/veya diş kayıplarında tedavi için kullanılır.
Diş İmplantları : Diş boşluklarını mevcut dişlere zarar vermeden, kalıcı olarak doldurmak için kullanılır. Yandaki dişlerden destek alınmaz. Sanki doğal diş gibi boşlukta kök yapısı yapay implantlarla oluşturulur. Yapıştırma yada vidalı şekilde sadece boşluktaki diş sayısındaki kaplamalarla işlem bitirilir.
İnley& Onleyler : Geniş hacimli çürük dişlerde çürük dokusu temizlendikten sonra boşluklar ya porselen yada estetik dolgularla modeler üzerinde yapılan İnley/Onleylerle doldurulur.
Invisalign Şeffaf Plaklar : Günlük hayatı etkilemeden estetikten ödün vermeden yapılan diş düzeltme işlemidir. Özellikle doğal dişler hasarsız ve düzgün olduğu durumlarda sadece şeffaf plaklarla dişler düzeltilerek yapılan tedavidir.
Ortodontik Tedavi : Teller yardımıyla dişleri hareket ettirerek dişler doğru pozisyona getirilir. Bu yöntemle dişlerde istenilen estetik sonuç, ekstra bir işlem uygulanmasına gerek kalmadan alınır.
Porselen Venerler (Porselen Laminalar). Bu yöntem daha büyük kırık ve çatlakların olduğu durumlarda veya dişleri yeniden şekillendirme gerektiğinde uygulanır. Diş estetik sonuçlarına dişlere zarar vermeden ulaşmamıza yardım eder.
Hareketli Protezler. İmplant yapma şansımız olmayan durumlarda uygulanır. Ayrıca köprü yapmak için yeterli diş sayısı olmadığında alternatif olarak kullanılan teknikler arasındadır.
Diş Beyazlatma (Bleaching): Dişleri daha beyaz hale getirmek ve çıkmayan lekeleri temizlemek için kullanılır.
Kaplama Yapılan Dişlerde Ağrı Nedenleri
Kaplama dişler, dişlerinize estetik ve işlevsel bir iyileştirme sağlamak için yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemidir. Ancak, bazı insanlar kaplama diş takıldıktan sonra ağrı yaşayabilirler. Bu yazımızda, kaplama yapılan dişlerde sonra oluşan ağrının nedenlerini ve çözümlerini ele
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Neden Olur?
İnsanlar buna genellikle diş eti hastalığı diyebilir. Diş eti iltihabı, diş eti hastalığının erken bir biçimidir ve genellikle hafif semptomlar üretir. İki ana diş eti iltihabı türü vardır. Diş plağı kaynaklı diş eti iltihabı, plak
Evde Diş Bakımı İçin Neler Yapılmalıdır?
Evde diş bakımı için düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın. Düzenli olarak sosyal hayata karıştığımızda diş fırçalamayı aksatmıyoruz. Ama evde geçirdiğimiz sürede evde diş bakımı aksatıyoruz. Günde en az 2 kere dişlerimizi fırçalamak oldukça önemlidir. Diş fırçalarken