Diş Kaplamalarının Bakımı Nasıl Yapılır?

Kaplamalar dişlerinin görünümünü iyileştirmek isteyen kişiler için mükemmel bir seçenektir. Onlara nasıl uygun bakım yapılacağına dair ipuçlarımızı almak için bu yazımızı okuyun. Kaplamalar, dişlerinizin görünümünü iyileştirebilecek popüler bir kozmetik diş hekimliği tedavisidir. İşlem nispeten basit ve acısızdır ve size yıllar boyu keyfini çıkarabileceğiniz güzel bir gülümseme verebilir. Peki kaplamalar ne kadar süre dayanır ve diş kaplamalarının bakımı yapabilirsiniz?

Diş Kaplamaları Nedir?

Kaplamalar doğal dişlerinizin ön yüzeyine yapıştırılan doğal görünümlü kabuklardır. Porselen veya kompozit reçine gibi çeşitli malzemelerden yapılabilirler. Kaplamalar, kaplama veya diş teli gibi daha invazif işlemlere maruz kalmadan dişlerinin görünümünü iyileştirmek isteyen kişiler için mükemmel bir seçenektir.

Kaplamalar doğal dişlerinize özel bir yapıştırıcı ile yapıştırılır ve doğal dişlerinizle kusursuz bir şekilde uyum sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak kaplamalarınızı yerleştirmek için diş hekiminin mineden küçük bir tabakayı kesmesi gerekeceğini unutmayın. Bu işlemin geri dönüşü yoktur ve artık kaplamalarınızı çıkaramayacaksınız. Hasar görürlerse, onları değiştirmeniz gerekecektir.

Lamine Diş Kaplaması Ankara’da Yaptırmak İsteyenler

Kaplamalar Ne Kadar Ömürlüdür?

Kaplamalar uzun süreli bir estetik diş hekimliği tedavisidir ancak sonsuza kadar dayanmazlar. Ortalama olarak, kaplamalarınızı değiştirmeniz gerekmeden 10 ila 20 yıl önce keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak  diş kaplamalarınızın ömrü onlara ne kadar iyi baktığınıza bağlı olacaktır. Diş kaplamalarının bakımı bu yüzden önemlidir.

Diş Kaplamalarının Bakımı İçin İpuçları

Kaplamaların mümkün olduğunca uzun süre dayanmasına yardımcı olmak için kaplamaların bakımına ilişkin bazı ipuçları:

Düzenli Olarak Fırçalayın ve Diş İpi Kullanın

Plakları gidermek ve diş çürümelerini önlemek için dişlerinizi günde en az iki kez fırçalamak ve diş ipi kullanmak önemlidir. Kaplamalarınızın çizilmesini önlemek için yumuşak kıllı bir diş fırçası ve aşındırıcı olmayan diş macunu kullandığınızdan emin olun.

Sert Nesneleri Isırmaktan Kaçının

Kaplamalar güçlüdür ancak buz veya sert şeker gibi sert nesneleri ısırırsanız yine de hasar görebilirler. Kaplamalarınızı korumak için sert nesneleri ısırmaktan kaçının.

Dişlerinizi Gıcırdatmaktan Kaçının

Geceleri dişlerinizi gıcırdatırsanız kaplamalarınız zamanla hasar görebilir veya gevşeyebilir. Dişlerinizi gıcırdatıyorsanız, kaplamalarınızı korumak için bir gece koruyucusu almak konusunda diş hekiminizle konuşun.

Diş Hekiminizi Düzenli Olarak Ziyaret Edin

Kaplamalarınızın iyi durumda olduğundan emin olmak için kontroller ve temizlik için diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret etmeniz önemlidir. Diş hekiminiz ayrıca kaplamalarınızdaki sorunları erken tespit edebilecek ve daha ciddi hale gelmeden düzeltmek için gerekli adımları atabilecektir.

Sigara içmekten kaçının

Sigara içmek kaplamalarınızı lekeleyebilir ve kaplamalarınıza zarar verebilecek diş eti hastalıklarına yol açabilir. Eğer sigara içiyorsanız kaplamalarınızı ve genel ağız sağlığınızı korumak için sigarayı bırakmanız iyi bir fikirdir.

Diş Kaplama Tedavisi İle İlgileniyor Musunuz? Bizi Arayın!

Kaplamalar, dişlerinizin görünümünü iyileştirebilecek popüler bir kozmetik diş hekimliği tedavisidir. Bu tür kozmetik tedavilerle ilgileniyorsanız Dr. Nurgün Olcay ve  ekibi size yardımcı olabilir. Randevunuzu almak için hemen bizimle iletişime geçin.

Kaplama Diş Kırılması Durumunda Ne Yapmam Gerekiyor?

Nurgün OLCAY

Estetik Diş Hekimliği, Gülüş Tasarımı, Porselen Lamine Venerler, Yumuşak Doku Estetiği, Diş Beyazlatma,vAğız, Diş ve Çene Cerrahisi, İmplant Tedavisi, Ortodonti, Çapraşıklık Diş Tedavisi, Kanal Tedavisi, Çocuk Diş Hekimliği, Diş Eti Hastalıkları , Konservatif Diş Tedavisi , Dolgu, Koruyucu Tedaviler, Kompozit Veneer.

Nurgün OLCAY
RESTORATİF DİŞ TEDAVİ UZMANI

Dentia
Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği

5-stars-white
  • Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Yöntemleri

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Yöntemleriyle Sağlıklı Gülüşler

Diş eti çekilmesi, diş etlerinin diş köklerinden uzaklaşarak dişlerin köklerinin açığa çıkması durumudur. Bu durum, estetik kaygıların yanı sıra hassasiyet ve diş kaybına neden olabilecek ciddi bir diş sağlığı sorunudur. Normalde diş eti, dişlerin etrafını

  • Diş Kırılması Durumunda Ne Yapmak Gerekir?

Diş Kırılması Durumunda Ne Yapmak Gerekir?

Diş kırılması durumunda yapılacakları bilmek sizler için faydalı olacaktır. Dişlerde oluşan kırıklıkların büyük bir bölümü ağız içinide kapsayan travma yaralanmalardır. Diş kırıkları dış yüzeyden küçük kırıklar veya çatlaklar olarak görülebilir. Fakat görüntüde oluşan bu kırıklar

  • Diş Dolgusu Sonrası

Diş Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler, tedavi sürecinin sağlıklı ve konforlu geçmesi açısından oldukça önemlidir. Diş dolgusu, çürük veya hasarlı dişlerin onarılması için uygulanan yaygın bir diş tedavisidir. Dolgu işlemi sonrası bazı basit kurallara uyarak