Kaplamalar dişlerinin görünümünü iyileştirmek isteyen kişiler için mükemmel bir seçenektir. Onlara nasıl uygun bakım yapılacağına dair ipuçlarımızı almak için bu yazımızı okuyun. Kaplamalar, dişlerinizin görünümünü iyileştirebilecek popüler bir kozmetik diş hekimliği tedavisidir. İşlem nispeten basit ve acısızdır ve size yıllar boyu keyfini çıkarabileceğiniz güzel bir gülümseme verebilir. Peki kaplamalar ne kadar süre dayanır ve diş kaplamalarının bakımı yapabilirsiniz?
Diş Kaplamaları Nedir?
Kaplamalar doğal dişlerinizin ön yüzeyine yapıştırılan doğal görünümlü kabuklardır. Porselen veya kompozit reçine gibi çeşitli malzemelerden yapılabilirler. Kaplamalar, kaplama veya diş teli gibi daha invazif işlemlere maruz kalmadan dişlerinin görünümünü iyileştirmek isteyen kişiler için mükemmel bir seçenektir.
Kaplamalar doğal dişlerinize özel bir yapıştırıcı ile yapıştırılır ve doğal dişlerinizle kusursuz bir şekilde uyum sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak kaplamalarınızı yerleştirmek için diş hekiminin mineden küçük bir tabakayı kesmesi gerekeceğini unutmayın. Bu işlemin geri dönüşü yoktur ve artık kaplamalarınızı çıkaramayacaksınız. Hasar görürlerse, onları değiştirmeniz gerekecektir.
Lamine Diş Kaplaması Ankara’da Yaptırmak İsteyenler
Kaplamalar Ne Kadar Ömürlüdür?
Kaplamalar uzun süreli bir estetik diş hekimliği tedavisidir ancak sonsuza kadar dayanmazlar. Ortalama olarak, kaplamalarınızı değiştirmeniz gerekmeden 10 ila 20 yıl önce keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak diş kaplamalarınızın ömrü onlara ne kadar iyi baktığınıza bağlı olacaktır. Diş kaplamalarının bakımı bu yüzden önemlidir.
Diş Kaplamalarının Bakımı İçin İpuçları
Kaplamaların mümkün olduğunca uzun süre dayanmasına yardımcı olmak için kaplamaların bakımına ilişkin bazı ipuçları:
Düzenli Olarak Fırçalayın ve Diş İpi Kullanın
Plakları gidermek ve diş çürümelerini önlemek için dişlerinizi günde en az iki kez fırçalamak ve diş ipi kullanmak önemlidir. Kaplamalarınızın çizilmesini önlemek için yumuşak kıllı bir diş fırçası ve aşındırıcı olmayan diş macunu kullandığınızdan emin olun.
Sert Nesneleri Isırmaktan Kaçının
Kaplamalar güçlüdür ancak buz veya sert şeker gibi sert nesneleri ısırırsanız yine de hasar görebilirler. Kaplamalarınızı korumak için sert nesneleri ısırmaktan kaçının.
Dişlerinizi Gıcırdatmaktan Kaçının
Geceleri dişlerinizi gıcırdatırsanız kaplamalarınız zamanla hasar görebilir veya gevşeyebilir. Dişlerinizi gıcırdatıyorsanız, kaplamalarınızı korumak için bir gece koruyucusu almak konusunda diş hekiminizle konuşun.
Diş Hekiminizi Düzenli Olarak Ziyaret Edin
Kaplamalarınızın iyi durumda olduğundan emin olmak için kontroller ve temizlik için diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret etmeniz önemlidir. Diş hekiminiz ayrıca kaplamalarınızdaki sorunları erken tespit edebilecek ve daha ciddi hale gelmeden düzeltmek için gerekli adımları atabilecektir.
Sigara içmekten kaçının
Sigara içmek kaplamalarınızı lekeleyebilir ve kaplamalarınıza zarar verebilecek diş eti hastalıklarına yol açabilir. Eğer sigara içiyorsanız kaplamalarınızı ve genel ağız sağlığınızı korumak için sigarayı bırakmanız iyi bir fikirdir.
Diş Kaplama Tedavisi İle İlgileniyor Musunuz? Bizi Arayın!
Kaplamalar, dişlerinizin görünümünü iyileştirebilecek popüler bir kozmetik diş hekimliği tedavisidir. Bu tür kozmetik tedavilerle ilgileniyorsanız Dr. Nurgün Olcay ve ekibi size yardımcı olabilir. Randevunuzu almak için hemen bizimle iletişime geçin.
Diş Eti Kanaması Kendiliğinden Olur Mu? Ne İyi Gelir?
Diş eti kanaması, birçok kişinin karşılaştığı yaygın bir ağız sağlığı sorunudur. Genellikle diş eti iltihabı (gingivit) gibi diş eti hastalıklarının belirtisi olarak ortaya çıkar. Ancak başka nedenlerle de diş eti kanaması yaşanabilir. Peki, diş eti
Diş Minesi Aşınması Neden Olur ve Tedavisi Nelerdir?
Diş minesi, dişlerin dış yüzeyini kaplayan, onları koruyan sert ve dayanıklı bir tabakadır. Ancak zamanla bu koruyucu tabaka aşınabilir ve diş minesi incelir. Bu duruma "diş minesi aşınması" denir. Diş minesi aşınması, dişlerin hassasiyetine, çürük
Diş Çekiminden Sonra Şişlik Neden Olur? Ne Zaman İner?
Diş çekiminden sonra şişlik oluşması, vücudun doğal bir iyileşme tepkisidir ve genellikle birkaç nedenden kaynaklanır. Ağız ve Diş Sağlığı herkes için önemli durumlardan birisidir. Diş çekimini takiben o bölgede hafif veya orta seviyede ödeme bağlı olarak