Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Ankara

Klasik porselen köprü ve protezlerin alt yapısı olan gri metal yerine uygulanan beyaz renkte bir alaşımdır. Zirkonyum kaplama yaptıranların, diş tedavilerinde sık sık tercih edilen dayanıklı ve estetik görünüm sağlayan malzemelerden üretilmektedir. Bu kaplamalar genellikle en yüksek estetik standartları karşılar. Çünkü zirkonyumdan yapılan yapay dişler doğal dişlere o kadar benzemektedir ki aradaki farkı ancak diş hekimi anlayabilir. Zirkonyumun bu doğal ve dayanıklı görünümü nedeniyle zirkonyum kaplama yaptıranlar diş kliniklerinden mutlu bir şekilde ayrılmaktadır. İnce porselen gibi, zirkonyum da ışığın parlamasına izin verir ve eşit derecede pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Bu nedenle, zirkonyum diş modelleri ile yapay dişin minesinin yapısı, doğal diş modeline benzer.

Zirkonyum Kaplama Yaptıranların Tercih Etme Nedenleri

Daha çok, estetik amaçlı olmak üzere; beyazlatma yöntemleri ile sonuç vermeyen ileri düzeydeki renk değişimlerinin tedavisinde, ortodontik tedavi yönteminin seçilmediği diastema gibi ayrık olan ya da az çapraşık ve dönük dişlerde, yapısı bozulmuş eski dolgularda, aşırı madde kaybı olan dişlerin restorasyonlarının yapılmasında, arka grup dişler üzerinde köprü ya da kaplama olarak kullanılmasında, ön grup implant üstü protezlerde ve gülüş estetiğini sağlamak için için tercih edilmektedir.

Zirkonyum kaplama dişin avantajları nelerdir?

Sahip olduğu ışık geçirgenliği özelliği ile tıpkı normal dişlerde olduğu gibi doğal bir görüntü yakalanır. Sağlıklı dişlerin minesi ışığı tamamen geçirir. Klasik porselen kaplamanın alt yapısı olan metal, dişlerde opak bir görüntü yaratır. Bu da dişlerin cansız ve yapay görünmesine sebebiyet verir. Böylece zirkonyum kaplama ile bunun önüne geçilir.

Zirkonyum kaplamanın Metale karşı alerjisi olanlarda uygulanabilir mi?

Zirkonyum kaplamanın yapısında metal bulunmadığı için alerjiye de neden olmaz.

Ağızda tat değişikliğine ya da kokuya neden olur mu?

Zirkonyum diş kaplamaları, son derece estetik ve hijyenik yapılardır. Bu yapıların yaydığı herhangi bir koku yoktur. Ancak ağız hijyenine dikkat edilmediği durumlarda koku olabilmektedir. Özellikle de yiyecekler, kaplama dişler etrafında biriktiğinde bu durum gözlenebilir. Plaklar ve diş taşları da koku oluşturabilecek faktörlerdendir.

Bu kaplamalar Renk değiştirir mi?

Zirkonyum kaplamaların yüzeyleri yüksek titizlikle cilalanmaktadır. Ağız ve diş bakımına dikkat edildiğinde kaplamalar üzerinde herhangi bir lekelenme görülmemektedir. Çay ve kahve tüketimi yüksek seviyede olursa lekelenmelerin görülme ihtimali de aynı ölçüde artabilir. Hem doğal dişlere hem de kaplamalara estetik açıdan zarar veren önemli bir diğer faktör sigaradır. Sigara, kaplamalar üzerinde sarımsı lekelerin oluşmasına, dişlerin iltihaplanmasına, diş taşlarına ve pek çok kanser türüne zemin hazırlamaktadır. Ayrıca ağzın kötü kokmasına ve ağızda kötü bir tat kalmasına yol açmaktadır.

Ankara Estetik Diş Doktoru Ankara Estetik Diş Doktoru

Zirkonyum kaplamaların bakımı nasıl yapılır?

Dişler, normal dişleri fırçalar gibi fırçalanır. 6 ayda bir yapılan düzenli hekim kontrolleri ile zaten oluşabilecek problemler öngörülüp bu problemler için tedbir alınır.

Zirkonyum dişler ne kadar süre ile kullanılabilir?

Kontroller düzenli olarak yaptırıldığında çok uzun yıllar kullanılabilir. Şu kadar süre ile kullanılabilir diye bir süresi yoktur. Dişler canlı dokulardır ve zamanla aşınmalar ile diş yapısında değişiklikler gözlemlenir. Zirkonyum kaplama Ankara yapılan dişlerde değişiklikler olmaz.

Zirkonyum kaplama yaptıranlar  kimlerdir? Kimlere yapılır?

Ankara Zirkonyum kaplama, daimi dişlerin sürmesini takiben, her yaşta yapılabilir. Ancak 18-20 yaşına kadar gelişim döneminde olunması ve çenenin büyümesi neticesinde aralanmalar gözlemleneceği için önerilmez.

 

 

 

Nurgün OLCAY

Estetik Diş Hekimliği, Gülüş Tasarımı, Porselen Lamine Venerler, Yumuşak Doku Estetiği, Diş Beyazlatma,vAğız, Diş ve Çene Cerrahisi, İmplant Tedavisi, Ortodonti, Çapraşıklık Diş Tedavisi, Kanal Tedavisi, Çocuk Diş Hekimliği, Diş Eti Hastalıkları , Konservatif Diş Tedavisi , Dolgu, Koruyucu Tedaviler, Kompozit Veneer.

Nurgün OLCAY
RESTORATİF DİŞ TEDAVİ UZMANI

Dentia
Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği

5-stars-white
  • Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Yöntemleri

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Yöntemleriyle Sağlıklı Gülüşler

Diş eti çekilmesi, diş etlerinin diş köklerinden uzaklaşarak dişlerin köklerinin açığa çıkması durumudur. Bu durum, estetik kaygıların yanı sıra hassasiyet ve diş kaybına neden olabilecek ciddi bir diş sağlığı sorunudur. Normalde diş eti, dişlerin etrafını

  • Diş Kırılması Durumunda Ne Yapmak Gerekir?

Diş Kırılması Durumunda Ne Yapmak Gerekir?

Diş kırılması durumunda yapılacakları bilmek sizler için faydalı olacaktır. Dişlerde oluşan kırıklıkların büyük bir bölümü ağız içinide kapsayan travma yaralanmalardır. Diş kırıkları dış yüzeyden küçük kırıklar veya çatlaklar olarak görülebilir. Fakat görüntüde oluşan bu kırıklar

  • Diş Dolgusu Sonrası

Diş Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler, tedavi sürecinin sağlıklı ve konforlu geçmesi açısından oldukça önemlidir. Diş dolgusu, çürük veya hasarlı dişlerin onarılması için uygulanan yaygın bir diş tedavisidir. Dolgu işlemi sonrası bazı basit kurallara uyarak