Diş kaplaması yaptırmak isteyenler en çok merak ettikleri konu zirkonyum diş kaplamaların avantajları öğrenmek isterler. Zirkonyum diş kaplamaları, diş estetiği ve restorasyonunda yaygın olarak kullanılan bir seçenektir. Bu zirkonyum diş kaplamaların birçok avantajı vardır:
- Zirkonyum, doğal dişlerin ışığı geçirme özelliğine benzer bir şekilde ışığı yansıtır. Bu, zirkonyum kaplamaların diğer metal alaşımlı kaplamalara kıyasla daha estetik bir görünüm sağlamasını sağlar. Renk uyumunu daha iyi sağladıkları için dişlere doğal bir görünüm katarlar.
- Bu kaplamalar son derece dayanıklıdır. Bu malzeme, güçlü bir yapıya sahiptir ve çatlama veya kırılma riski düşüktür. Aynı zamanda diş minesine uyum sağlar ve uzun süre dayanabilirler.
- Zirkonyum, insan vücuduyla uyumlu bir malzemedir ve diş etlerine zarar vermez. Metal alaşımlı kaplamalar bazen alerjik reaksiyonlara neden olabilirken, zirkonyum bu tür sorunlara yol açmaz.
- Zirkonyum kaplamaların diş etleriyle uyumu mükemmeldir.
- Zirkonyum kaplamalar için dişlere minimal ölçüde kesim yapılması yeterlidir. Bu da doğal diş yapısının daha fazla korunmasına yardımcı olur. Dişlerin sağlam bir şekilde desteklenmesi ve yapısal bütünlüğün korunması önemlidir.
- Doğru bir şekilde bakıldığında ve düzenli kontroller yapıldığında uzun ömürlü olabilirler.
Zirkonyum Diş Kaplamaları Nasıl Uygulanır?
Zirkon kuronlar herkese uygulanabilir. Zirkon’un herhangi bir alerji özelliği bulunmadığı için kullanım alanı geniştir. Herhangi bir yaş aralığı yoktur. Zirkonların vücuda herhangi bir zararı yoktur. Doku dostu malzemelerdir. Zirkon seramik tedavisi 5 günde tamamlanabilir. İmplantların üzerine zirkon seramik kuronlar uygulanabilir. İmplantın maddesi olan titanyum ile herhangi bir etkileşim göstermezler.
Zirkonyum Diş Kaplamaları Özellikleri
Üst ve alt dişlere zirkonyum kaplama yapılabilir. Arka grup dişlerde sağlamlık, ön grup dişlerde estetik görünüm açısından sıklıkla uygulanır. Zirkonyum diş kaplamaları çok fazla avantaja sahip materyallerdir. Bu dişlerin özellikleri ve avantajları şunlardır:
- Özel fırınlama işlemlerinden geçirildiği için yapıları oldukça sağlamdır.
- Kırılmaya, çatlamaya ve aşınmaya karşı dirençlidir.
- Korozyona karşı direnci yüksektir.
- Doğal diş minesi gibi ışığı geçirgen bir yapıya sahiptir.
- Metal yapı içermez.
- Diş etine uyum sağlayarak, diş eti sağlığına katkıda bulunur.
- Işığı geçirme özelliği sayesinde doğal beyaz görünüme sahiptir.
- Uzun yıllar boyunca güvenle kullanılabilir.
- Isı geçirgenliği az olduğu için, sıcak ve soğuk hassasiyeti yaratmaz.
- Metal destekli kaplamaların aksine ağızda tat değişimi olmaz.
- Diş eti uyumu sayesinde ağız kokusunu azaltır ve diş etlerinde koyu renk bırakmaz.
- Doğal dişlere kıyasla renk değişimine çok az rastlanır.
- Metalden kaynaklı alerjik reaksiyonların önüne geçilir.
- Yüzeyi parlak ve pürüzsüzdür. Bu nedenle plak birikimine neden olmaz
Zirkonyum Kaplama Yaptıranların Tercih Etme Nedenleri
Daha çok, estetik amaçlı olmak üzere; beyazlatma yöntemleri ile sonuç vermeyen ileri düzeydeki renk değişimlerinin tedavisinde, ortodontik tedavi yönteminin seçilmediği diastema gibi ayrık olan ya da az çapraşık ve dönük dişlerde, yapısı bozulmuş eski dolgularda, aşırı madde kaybı olan dişlerin restorasyonlarının yapılmasında, arka grup dişler üzerinde köprü ya da kaplama olarak kullanılmasında, ön grup implant üstü protezlerde ve gülüş estetiğini sağlamak için için tercih edilmektedir. Devamı
Kaplama Yapılan Dişlerde Ağrı Nedenleri
Kaplama dişler, dişlerinize estetik ve işlevsel bir iyileştirme sağlamak için yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemidir. Ancak, bazı insanlar kaplama diş takıldıktan sonra ağrı yaşayabilirler. Bu yazımızda, kaplama yapılan dişlerde sonra oluşan ağrının nedenlerini ve çözümlerini ele
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Neden Olur?
İnsanlar buna genellikle diş eti hastalığı diyebilir. Diş eti iltihabı, diş eti hastalığının erken bir biçimidir ve genellikle hafif semptomlar üretir. İki ana diş eti iltihabı türü vardır. Diş plağı kaynaklı diş eti iltihabı, plak
Evde Diş Bakımı İçin Neler Yapılmalıdır?
Evde diş bakımı için düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın. Düzenli olarak sosyal hayata karıştığımızda diş fırçalamayı aksatmıyoruz. Ama evde geçirdiğimiz sürede evde diş bakımı aksatıyoruz. Günde en az 2 kere dişlerimizi fırçalamak oldukça önemlidir. Diş fırçalarken