Dolgu Sonrası Çene Ağrısı Olası Nedenleri

Çene Ağrısından Nasıl Kurtulursunuz?

Dolgu sonrası çene ağrısı genellikle hızlı bir şekilde düzeldiğini bilmek sizi rahatlatabilir. Peki ya acınızdan birkaç hafta sonra değil de şimdi kurtulmak istiyorsanız? Yapabileceğiniz birkaç şey var. Çene kilitlenmesi yaşıyorsanız, Çene bölgesine ısı uygulamanızı veya hafif esneme egzersizlerini denemenizi önerir. Egzersizlerin nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek için diş hekiminizle konuşun. Analjezikler de çene ağrınızı en aza indirmeye yardımcı olabilir. Dozu doğru aldığınızdan ve ağrı kesicilerin aldığınız diğer ilaçları etkilemeyeceğinden emin olmak için denemeden önce diş hekiminiz konuşun. İbuprofen veya benzeri ilaçlar işe yaramazsa diş hekiminiz ağrıyı hafifletmek için kas gevşetici reçete edebilir.

Dolgu Sonrası Neler Beklenmeli?

Dolgunun amacı diş çürümesinin neden olduğu hasarı onarmaktır. Diş dolgusu sorununuzu çözmeye yardımcı olsa da tedaviden hemen sonra bir miktar hassasiyet fark edebilirsiniz. Bu diş hassasiyetinin dolgulardan sonra yaygın olarak görüldüğünü ve genellikle birkaç hafta sonra kendiliğinden düzeldiğini belirtmektedir. İnsanların dolgu yaptırdıktan sonra diş ağrısı veya dişlerini çevreleyen bölgede ağrı hissettiği bazı durumlar vardır. Dolgudan sonra diş ağrısı, dolgunun ısırığınızı etkilediğinin veya çürüğün, kök kanalı gibi daha kapsamlı bir tedaviyi gerektirecek kadar şiddetli olduğunun bir işareti olabilir. Durum böyleyse seçeneklerinizi görüşmek için diş hekiminize görünmek isteyebilirsiniz.

Dolgu Sonrası Çene Ağrısı Olası Nedenleri

Dolgu sonrasında diş hassasiyetiniz ya da diş ağrısına benzer bir ağrınız olmasa da bunun yerine çenenizde ağrı varsa ne olur? Bazı durumlarda hassasiyet, diş hekiminin ağzınızda çalışmasının bir yan etkisi olabilir. Ağzınızı uzun süre açık tutmak çenenizin ağrımasına neden olabilir. Bazı durumlarda, diş hekiminiz çalışırken ağzınızı açık tutmak gerekebilir. Ağzınızı tam olarak açmak zorlaştıran bir durumdur. Bazı durumlarda dolgudaki sorundan veya ağızdaki başka bir sorundan dolayı çene ağrısı gelişebilir. Ayrıca diş etlerinde de iltihap belirtileri rol oynayabilir. Dolgunun yumuşatılması ve yeniden şekillendirilmesi ağrının azalmasına yardımcı oldu.

Çene Ağrısı Konusunda Ne Zaman Diş Hekimine Başvurulmalı?

Dolgudan sonra hissettiğiniz hassasiyet veya rahatsızlık bir hafta sonra geçecektir. İki haftadan fazla zaman geçtiyse ve hâlâ çenenizin ağrıdığını fark ediyorsanız, diş hekiminize bir kontrol muayenesi planlamak iyi bir fikirdir. Ziyaretiniz sırasında dolgu sonrası çene ağrısı olası nedenlerini araştırabilirler. Diş etlerinde iltihaplanma veya pürüzlü kenarlı dolgu gibi durumlar incelenecektir.

Dolgu tedavisinden sonra çenenizde oluşan ağrı birkaç gün içinde kendiliğinden geçecek olması insanları rahatlatır. Ancak bazı durumlarda bu ağrı kendiliğinden geçmez ve hatta giderek daha da şiddetlenir. İnsanlarda bu ağrıdan kurtulmak ister. Bunun için dolgu sonrası çenenizde oluşan ağrı birkaç gün geçmesine rağmen iyileşmediyse uzman diş hekiminize tekrar başvurmalısınız.

Nurgün OLCAY

Estetik Diş Hekimliği, Gülüş Tasarımı, Porselen Lamine Venerler, Yumuşak Doku Estetiği, Diş Beyazlatma,vAğız, Diş ve Çene Cerrahisi, İmplant Tedavisi, Ortodonti, Çapraşıklık Diş Tedavisi, Kanal Tedavisi, Çocuk Diş Hekimliği, Diş Eti Hastalıkları , Konservatif Diş Tedavisi , Dolgu, Koruyucu Tedaviler, Kompozit Veneer.

Nurgün OLCAY
RESTORATİF DİŞ TEDAVİ UZMANI

Dentia
Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği

5-stars-white
  • Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Yöntemleri

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Yöntemleriyle Sağlıklı Gülüşler

Diş eti çekilmesi, diş etlerinin diş köklerinden uzaklaşarak dişlerin köklerinin açığa çıkması durumudur. Bu durum, estetik kaygıların yanı sıra hassasiyet ve diş kaybına neden olabilecek ciddi bir diş sağlığı sorunudur. Normalde diş eti, dişlerin etrafını

  • Diş Kırılması Durumunda Ne Yapmak Gerekir?

Diş Kırılması Durumunda Ne Yapmak Gerekir?

Diş kırılması durumunda yapılacakları bilmek sizler için faydalı olacaktır. Dişlerde oluşan kırıklıkların büyük bir bölümü ağız içinide kapsayan travma yaralanmalardır. Diş kırıkları dış yüzeyden küçük kırıklar veya çatlaklar olarak görülebilir. Fakat görüntüde oluşan bu kırıklar

  • Diş Dolgusu Sonrası

Diş Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler, tedavi sürecinin sağlıklı ve konforlu geçmesi açısından oldukça önemlidir. Diş dolgusu, çürük veya hasarlı dişlerin onarılması için uygulanan yaygın bir diş tedavisidir. Dolgu işlemi sonrası bazı basit kurallara uyarak