Diş beyazlatma , dişlerin yüzeyindeki mine yapısında oluşan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderildiği kozmetik bir tedavi yöntemidir. Ankara Diş beyazlatma, diğer adıyla bleaching, dişlerin belli sebeplerle sararmasından sonra insanların aklına gelmektedir. Özellikle sigara, alkol, çay ve kahve gibi içecekler dişleri sarartmaktadır. Asitli yiyeceklerin bol tüketimi ve ağzın düzenli temizlenmemesi de sebepler arasındadır. Bleaching sayesinde bu sararmalardan kurtulmak mümkündür.
Diş beyazlatma tedavisi özel olarak hazırlanmış bir jelin, dişler üzerine sürülmesi, bir ışık kaynağı veya lazer ile reaksiyonun hızlandırılması şeklinde olur. Bu tedavi işleminin mekanizması bir oksidasyon-redüksiyon tepkimesi şeklindedir. Kullanılan maddeler oksijeni açığa çıkarır. Dişlerde renkleşmeye neden olan maddeler renksiz substanslar ile yer değiştirir ve beyazlama meydana gelir.
Diş Beyazlatma İşleminde Dikkat Edilmesi Gereken Nelerdir?
Dişetleri ve dil, dudak gibi çevre dokular dikkatli bir şekilde korunduktan sonra beyazlatma tedavisine geçilmelidir. Diş beyazlatma işlemi esnasında veya daha sonra hastalarda bazen hafif bir hassasiyet şikâyeti olabilir ancak bu hassasiyet 1- 3 gün arasında tamamen kaybolacaktır. Önemli olan uygulanan tedavinin gerektirdiği adımların eksiksiz ve doğru olarak yerine getirilmesidir. Beyazlatma işlemi diş hekimleri tarafından yapıldığında zararsız ve çok etkili bir metodudur.
Beyazlatma İşlemi Kalıcı Mı?
Diş beyazlatma jelleri uzman eşliğinde kullanıldığında ve daha sonra dişlere dikkat edildiğinde bu işlem kalıcıdır. Öncelikle dişlerin neden sarardığı tespit edilmelidir. Uygulanan kötü diyetler değiştirilmeli ve ağız sağlığına düzenli olarak dikkat edilmelidir. Dişlerinizi doğru diş macunuyla fırçaladıktan sonra ağız çalkalama suları kullanabilirsiniz. Asidik yiyecekleri tüketirken dikkat etmeli, sigara ve kafein tüketimini azaltmalısınız. Beyazlatma işlemi bu şekilde kalıcı olabilmektedir. Aynı zamanda dişlerinize bir bardak kola kadar dahi zarar vermez. Bu sebeple tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Beyazlatma işlemi kalıcı mı sorusuna en net cevap bu şekilde verilebilir. “Diş Temizliği Nasıl Yapılır? “ yazımızıda okuya bilirsiniz.
Beyazlatma yapılırken ağrı duyar mıyım?
Beyazlatma sırasında ve sonrasında hastaları rahatsız etmeyecek hassasiyetlerin oluşması normaldir. Bu hassasiyeti gidermek için beyazlatma işlemi öncesi ve sonrasında flüorür ya da diğer hassasiyet giderici ajanlar uygulanır.
Diş beyazlatma etkisi ne kadar sürer?
Diş beyazlatmanın etkisi genellikle 1-2 sene arasında değişir. Eğer yoğun sigara içmiyor ve kahve, cay gibi tüketiminiz az ise bu sure uzatılabilir. Ayrıca klinikte yapılan beyazlatma işlemi evde yapılan beyazlatma işlemi ile yılda bir kez desteklenirse süre uzatılabilir.
Dişlerdeki Renkleme Nedenleri Nelerdir?
Dişlerde içsel ve dışsal nedenlerle renklenme olabilmektedir. Dışsal renkleme çeşitli gıdalara, çay, kahve, sigara, şarap gibi boyayıcı etkenlere, dişteki bakteri plağı gibi faktörlere bağlı olarak diş yüzeyinde gerçekleşmektedir. İçsel renklenmeler dişlerin henüz oluşum aşamasındaki metabolizma bozukluklarına ya da diş kanal tedavilerine, amalgam diş restorasyonlarına, metaller, tetrasiklin grubu antibiyotikler, diş pulpası dokusunda oluşan nekrozlara bağlı olarak dişin sert dokularına yerleşen maddelerle oluşabilmektedir.
Kaplama Yapılan Dişlerde Ağrı Nedenleri
Kaplama dişler, dişlerinize estetik ve işlevsel bir iyileştirme sağlamak için yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemidir. Ancak, bazı insanlar kaplama diş takıldıktan sonra ağrı yaşayabilirler. Bu yazımızda, kaplama yapılan dişlerde sonra oluşan ağrının nedenlerini ve çözümlerini ele
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Neden Olur?
İnsanlar buna genellikle diş eti hastalığı diyebilir. Diş eti iltihabı, diş eti hastalığının erken bir biçimidir ve genellikle hafif semptomlar üretir. İki ana diş eti iltihabı türü vardır. Diş plağı kaynaklı diş eti iltihabı, plak
Evde Diş Bakımı İçin Neler Yapılmalıdır?
Evde diş bakımı için düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın. Düzenli olarak sosyal hayata karıştığımızda diş fırçalamayı aksatmıyoruz. Ama evde geçirdiğimiz sürede evde diş bakımı aksatıyoruz. Günde en az 2 kere dişlerimizi fırçalamak oldukça önemlidir. Diş fırçalarken