Zirkonyum destekli porselenler en çok kullanılan ön diş kaplama çeşitleri haline gelmiştir. Zirkonyum kaplamalar eski model metallerin de dezavantajlarını ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca ışık geçirgenliği açısından doğal diş yapısına benzemesi nedeniyle ön diş kaplamaları için estetik beklentileri de karşılamaktadır. Ön dişlerde zirkonyum kaplama tercih edilen bir kaplamadır. Baskılara dayanıklıdır ve biyolojik olarak doku dostu bir diş kaplamasıdır.
Diş kaplamaları dişlerin boyutlarını değiştirmek, renklerini değiştirmek, karşıt çene ile kapanışlarını değiştirmek ve dişi dış ortamlardan uzaklaştırmak amacıyla uygulanır. Kaplamalar iyi yapılırlar ise uzun ömürlü ve sağlıklı bir diş tedavi seçeneğidir. Yapılan diş kaplaması sayesinde çiğneme fonksiyonu geri kazanılabilir, dişlerin boyutları renkleri ve estetik görünümleri istenilen seviyeye taşınabilir.
Ön Diş Kaplama Çeşitleri Ve Diş Kaplama Fiyatları Neden Etkilenir?
Ön diş kaplama işlemlerinde uygulanan yöntemler farklılık göstermektedir. Kaplama seçimi fiyatı etkilemektedir. Diş hekimi uygun olabilecek teknikleri söyledikten sonra, hasta da bu anlamda seçimini yapabilir. Ayrıca hastaya tüm kaplama tekniklerinin detaylı bir şekilde anlatılarak, hastanın bilgilendirilmesidir.
- Porselen Laminate veneer uygulaması, en sık tercih edilen estetik diş tedavilerinden biridir. Latince lamine yaprak anlamına gelirken veneer de kaplama demektir. Dişin ön bölgesine yapıştırılan ince bir porselen tabakasıdır.
- Empress kaplama doğal dişler ile birebir aynı görünüm ve renkte üretilebildikleri için estetik ve oldukça yüksek fiyatlı kaplamalardır.
- Zirkonyum kaplama popüler olan ve en pahalı diş kaplama materyallerinde biridir. Zirkonyum kaplama, ışık geçirgenliği nedeniyle oldukça yüksek bir estetik görünüm sunar.
- Altın kaplama dişler, farklı bir görünüm isteyen tarafından tercih edilir. İnsan vücudu tarafından iyi tolere edilen bir materyaldir.
- Metal destekli kaplama: fiyat performans olarak en ekonomik diş kaplamasıdır. Porselen kaplamalarda metal alaşımlardan hazırlanan altyapının üzerine porselen kaynaştırılır.
Ön diş Kaplama Belli Olur mu?
Ön dişlere porselen kaplama, ışık geçirgenliği olmadığı için doğal diş rengini yansıtamaz. Bu da mat ve donuk bir renkte olmasına neden olur. Ön dişlerde belli yani yapay olduğu oldukça belli olur. Ön dişte zirkonyum kaplama, ışık geçirgenliği olan bir maddedir. Böylece diş renginde doğallık yakalanır. Kaplamalarda en çok dikkat edilen noktalardan bir tanesi yapay görünümden kaçınmaktır. Zirkonyum ile hastalarımıza bu doğallığı sağlayabiliyoruz. Renk uyumunun yanı sıra diş eti ile uyumu da oldukça önemlidir. Metal destekli porselen kaplamalar diş eti ile uyumlu değildir. Zirkon içeriği hem diş etine hem de diş yüzeyine zarar vermez. Kolayca uyum sağlar. Sıcak, soğuk geçirgenliği, hassasiyeti doğal dişten farksızdır.
Zirkonyum Dişler Sağlam mıdır?
zirkonyum dişler oldukça sağlamdır. Santimetrekareye 9 ton basıncı karşılayacak oranda sağlamdır. Zirkonyum, soğuk – sıcak değişimlerine dirençli bir materyaldir. Bu nedenle zirkonyum altında kalan canlı dişte sıcak ve soğuk hassasiyeti 3-4 hafta içinde geçer. Zirkonyum diş yaptırdıktan sonra, dişlerin fonksiyon görmesiyle beraber
Dolgulu Dişin Kırılması Durumunda Ne yapılmalı?
Dolgulu dişlerin kırılması, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Diş dolguları zamanla aşınabilir veya çevresindeki diş dokusu zayıflayabilir. İşte dolgulu dişin kırılması yol açabilecek yaygın nedenler: Aşırı Baskı: Sert yiyecekler (buz, sert şekerler) diş dolgularına zarar verebilir. Diş
Dişlerdeki Lekeler Ne Anlamlara Gelir? Ne Zaman Doktora Gitmeli?
Dişlerdeki lekeler, bireylerin hayatında çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Dişlerin estetik görünümü bozulduğunda kişi bu durumdan rahatsızlık duyabilir ve özgürce gülümsemekten kaçınabilir. Özellikle ön dişlerdeki lekeler dikkat çekici olduğundan sosyal yaşantıyı da olumsuz etkileyebilir. Peki, dişlerde
Ağrımayan Çürük Diş Olur Mu? Belirtileri Nelerdir?
Ağrımayan çürük diş genellikle başlangıç aşamasında olduğu için belirtileri fark edilemeyebilir. Ancak, çürük ilerledikçe veya dişin iç kısmına doğru ilerledikçe bazı belirtiler ortaya çıkabilir. Ağrı yapmayan çürükler genellikle rutin diş muayeneleri sırasında veya röntgen görüntüleme