Dişçi Korkusu ve Diş Hekimi Kaygısını Azaltma

Diş Hekimi Ziyaretinden Önce Sakinleştirmenin Yollarını Öğrenin

Birçok hasta diş hekiminden korkar ve randevuya gelmeden önce sakinleşmenin yollarını arar. Meslektaşlarımın ve ekiplerimin, rutin bir temizlik veya daha kapsamlı bir tedavi öncesinde, sırasında ve sonrasında hastalarımızın kendilerini rahat hissetmelerini sağlamaktan gurur duyar. Dişçi korkusu olan hastalarımın diş hekimine hazırlanmalarına yardımcı olmanın yollarını düşünürken, diş hekimi ziyaretinden önce sinirleri sakinleştirmek için 7 hızlı ipucu hazırladık.

Diş Hekimi Korkusunu Azaltmanın 7 Yolu

  • Korkularınızı diş hekiminizle paylaşmaya hazırlanın . Korkularınız konusunda şeffaf olmanız, diş hekiminizin prosedürünüz veya rutin temizliğiniz konusunda size yardımcı olacak ve sinirlerinizi sakinleştirecek şekilde yol göstermesini sağlar.
  • Gerçekten meşgul olmayacağınız veya hemen sonra bir yere gitme telaşında olmayacağınız bir güne randevu ayarlayın. Bu, vücuda rahatlama fırsatı verir.
  • Yiyecek ve su alımınıza dikkat edin . Randevunuzdan önce yüksek şeker veya kafein içeren yiyeceklerden kaçının çünkü bunlar sizi daha gergin hale getirebilir ve sinirlerinize katkıda bulunabilir. Bunun yerine kafeinsiz çay gibi sakinleştirici özelliklere sahip bir şey deneyin.
  • Derin nefes alma tekniğini uygulayın . Nefes almayı hatırlamak, bir tedavi sırasında sakin ve rahat kalmanın önemli bir bileşenidir.
  • Diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret edin, randevularınızı atlamaktan veya uzatmaktan kaçının . Dişlerinizde bir sorun olabileceği korkusu, diş hekimine gitme konusunda kendinizi rahat hissetmenize engel olabilir. Altı ayda bir diş hekiminize gittiğinizde bilinmeyenler azalır ve süreç rutin hale gelir.
  • Doktorunuzdan önceden süreci sizinle birlikte açıklamasını isteyin . Yaptığım her şeyi hastama açıklamayı her zaman severiz. Çünkü birisinin diş hekimi kaygısı olup olmadığına bakmaksızın bunun sakinleştirici bir etkisi olduğunu buldum. Bakım sağlayıcınıza bunun sizin için yararlı olduğunu hatırlatmanız yeterli.
  • Bazı durumlarda, diş hekimleri kaygılı hastalarına rahatlamalarına sağlamak için anestezi sunabilir. Daha büyük işlemler sırasında doktorunuz rahat çalışması ve sürecin daha sorunsuz ilerlemesini sağlamak için sedasyon önerebilir.

Her gün diş hekimi korkusu olan ya da dişçi korkusu yaşayan çok sayıda hasta görüyorum. Aslında diş hekimi korkusu aslında çok yaygındır. Endişelerinizi diş hekimliği ekibinize bildirmeniz önemlidir. Böylece bunun farkında olabilir ve sürecin sizin için daha sorunsuz ilerlemesini sağlayabiliriz.

Dişleriniz konusunda kendinizi güvensiz hissediyorsanız veya çekingen hissediyorsanız, hastalarıma işimin dişlerinizi veya gülümsemenizi eleştirmek veya yargılamak olmadığını hatırlatmak isterim. Bizim işim, herhangi bir sorunu tedavi etmek, ağzınızı ve dişlerinizi olabilecek en sağlıklı hale getirmek için yüksek kalitede bakım ve uzmanlık sunmaktır.

Dişçi Korkusu Olan Kişilere Ne Yapmalı?

Diş tedavilerinizi ilgili ve güven duyduğunuz diş hekimine yaptırmalısınız. Ayrıca diş hekiminize tanı aşamasında bütün şikâyetlerinizi anlatmalısınız.  Dişçi korkunuzdan da bahsetmelisiniz. Bu durumda diş hekiminiz de tedavinin başarılı olabilmesi için tedavi şeklini hazırlayacaktır. Böylece tedavi uygulayacaktır. Tedaviye başlamadan diş hekiminiz size anlatacaktır. Tedavide herhangi bir acı veya başka bir nedenden o esnada ara vermek isterseniz diş hekiminizle bunu tedavi öncesinde aranızda konuşun ve bu ara verme işlemini işaretle belirleyiniz. Aklınızdan bütün stresi çıkarın. Sakin ve stressiz bir tedavi daha başarılı olacaktır. Diş kontrollerinizi sürekli yaptırın. Böylelikle dişçi korkusu geçecektir.

Dişçi Korkusu Tedavi Seçenekleri

Diş hekimi korkusunun ve diş kaygısının son derece gerçek olduğunun farkındayız. Diş hekimi korkunuz tedavi aramanıza engel oluyorsa zamanla ağız sağlığınızın bozulduğunu görebilirsiniz. En kısa sürede diş hekiminize görünmelisiniz. İhtiyacınız olan bakımı kendinizi en rahat hissetmenizi sağlayacak şekilde sağlamanın bir yolunu belirlemek için birlikte çalışmanızı öneririz.

Ekiplerimiz hastaların ağız sağlığına öncelik vermektetir. Diş hekimi kaygısı ve dişçi korkusunun üstesinden gelmeye yardımcı olacaktır.

Nurgün OLCAY

Estetik Diş Hekimliği, Gülüş Tasarımı, Porselen Lamine Venerler, Yumuşak Doku Estetiği, Diş Beyazlatma,vAğız, Diş ve Çene Cerrahisi, İmplant Tedavisi, Ortodonti, Çapraşıklık Diş Tedavisi, Kanal Tedavisi, Çocuk Diş Hekimliği, Diş Eti Hastalıkları , Konservatif Diş Tedavisi , Dolgu, Koruyucu Tedaviler, Kompozit Veneer.

Nurgün OLCAY
RESTORATİF DİŞ TEDAVİ UZMANI

Dentia
Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği

5-stars-white
  • Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Yöntemleri

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Yöntemleriyle Sağlıklı Gülüşler

Diş eti çekilmesi, diş etlerinin diş köklerinden uzaklaşarak dişlerin köklerinin açığa çıkması durumudur. Bu durum, estetik kaygıların yanı sıra hassasiyet ve diş kaybına neden olabilecek ciddi bir diş sağlığı sorunudur. Normalde diş eti, dişlerin etrafını

  • Diş Kırılması Durumunda Ne Yapmak Gerekir?

Diş Kırılması Durumunda Ne Yapmak Gerekir?

Diş kırılması durumunda yapılacakları bilmek sizler için faydalı olacaktır. Dişlerde oluşan kırıklıkların büyük bir bölümü ağız içinide kapsayan travma yaralanmalardır. Diş kırıkları dış yüzeyden küçük kırıklar veya çatlaklar olarak görülebilir. Fakat görüntüde oluşan bu kırıklar

  • Diş Dolgusu Sonrası

Diş Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler, tedavi sürecinin sağlıklı ve konforlu geçmesi açısından oldukça önemlidir. Diş dolgusu, çürük veya hasarlı dişlerin onarılması için uygulanan yaygın bir diş tedavisidir. Dolgu işlemi sonrası bazı basit kurallara uyarak