
Diş taşı temizliği acıtır mı ve diş taşı temizliğinde diş uyuşturulur mu sorusunun yanı sıra bu tedavi can yakar mı sorusunun cevabını bilmekte fayda var. Diş taşı temizliği için geliştirilmiş özel cihazlarla yapılan bu temizliği, düzenli olarak yaptırmanız halinde herhangi bir zorluğu ve acı olmayacaktır. Ancak uzun yıllar diş taşı temizliği yaptırmamışsanız bu işlem biraz acıtabilir. Ayrıca çok miktarda diş taşınız varsa, diş etleriniz iltihaplıysa ve dişleriniz hassassa diş taşlarınızı çıkarmak biraz ağrılı olabilir.
Diş Taşı Temizliği Can Yakar Mı?
Diş taşı temizliği esnasında dişlerin uyuşturulmasına gerek yoktur. Uygulama en fazla 30 dakika sürmektedir. Yapılan uygulama esnasında özel bir aparat ile dişlerdeki taşlar sökülür ve dışarı atılır. Diş taşları dişlerin dibinde oluştuğu için taşların çıkarılması esnasında diş etlerinde kanama olabilir. Bu da geçici bir durumdur. Diş taşı temizliği acı vermez. Ama yoğun taş durumlarında ağrılı olabilir.
Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?
Ağız ve diş yüzeyine yapışan bakterilerin oluşturduğu plak veya halk arasında “tartar” temizlenmediğinde ileri dönemlerde dişlerde çürümelere neden olmaktadır. Bu durum dişlerin düşmesine kadar ilerlemektedir. Dişler arasında bulunan diş taşı, sadece dişlerin çürümesine veya erken sürede kaybedilmesine yol açma. Aynı zamanda ciddi dişeti problemlerine de neden olmaktadır.
Diş Taşı Temizliği Nedir?
Diş taşı temizliği; diş ve diş etinin birleşim hattındaki ve dişlerin yüzeyindeki oluşan ve tartar olarak da bilinen tabakaların diş hekimi tarafından özel aletlerle çıkarılmasıdır. Ağızda diş eti çizgisinin üzerinde oluşan yapılar, diş etlerinde inflamasyona yol açarak, hassasiyete neden olabilir. Bu da zamanla diş eti hastalıklarına yol açabilir. Bunlardan en hafifi diş eti iltihabıdır(gingivitis). Kanama ile kendini gösterir. Sarı, kahverengi, sert ve gözenekli diş taşları, yapısı nedeniyle yiyecek ve çiçekleri kolayca tutabilir. Ayrıca doğru diş fırçalamayı ve diş ipi kullanmayı da zorlaştırabilir. Diş Temizliği Nasıl Yapılır? Bakteri oluşumundan dolayı diş taşı, ağız kokusu yaratır. Tedavi, ağız hijyeninin korunması ve doğru bakım yapılabilmesini kolaylaştırır ve geciktirilmemelidir.
Diş Taşı Temizliği Sonrası Ne Yapılmalı?
Diş taşı temizliği, dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlığı için son derece önemlidir. Bu işlem sırasında dişlerinizde birikmiş olan plak ve tartar, özel aletler kullanılarak temizlenir. Böylece dişleriniz daha sağlıklı hale gelir.
- Diş etlerinizde hassasiyet olabilir.
- Dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi kullanın..
- Ağız bakım ürünleri kullanın.
- Sigara, diş taşı oluşumunu hızlandırır ve dişlerinize zarar verir.
- Diş hekiminize düzenli kontroller yapın.
Temizliği sonrasında bu önerileri takip ederseniz, dişleriniz daha sağlıklı olacak ve gelecekteki diş problemlerinin önüne geçebilirsiniz.
Ankara’da Diş Beyazlatma için Nelere Dikkat Edilmeli?
Ankara’da diş beyazlatma yaptırmayı düşünüyorsanız, seçeceğiniz kurumun deneyimi ve kullandığı teknoloji büyük önem taşır. Kliniğimiz, modern teknolojiye sahip ekipmanları sizlere hizmet etmektedir. Diş beyazlatma işlemi, özelikle gülerken dişlerinizin estetiğinin önemli olduğu bu şehirde, gülüşünüzü daha
En Doğru Diş Fırçalama Tekniği Nasıl Olmalıdır?
Ağız ve diş sağlığını korumanın temel adımlarından biri doğru diş fırçalama alışkanlığı kazanmaktır. Dişlerinizi düzenli ve doğru şekilde fırçalamak, çürüklerin ve diş eti hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur. Peki, en doğru diş fırçalama teknikleri nelerdir? Diş
Dişin Çatlaması Neden Olur? Tedavisi Nasıl olur?
“Çatlak diş sendromu,” dişlerin çeşitli nedenlerle çatlaklar, kırıklar veya yarıklar geliştirdiği bir durumu ifade eder. Bu durum, genellikle dişlerin travmaya, aşırı kuvvet uygulanmasına veya dişte çürük gibi hasarlara maruz kalmasına bağlı olarak ortaya çıkar. Diş