Diş Taşı Temizliği Tedavisi Acı Ağrıya Neden Olur Mu?

Diş taşı temizliği acıtır mı ve diş taşı temizliğinde diş uyuşturulur mu sorusunun yanı sıra bu tedavi can yakar mı sorusunun cevabını bilmekte fayda var. Diş taşı temizliği için geliştirilmiş özel cihazlarla yapılan bu temizliği, düzenli olarak yaptırmanız halinde herhangi bir zorluğu ve acı olmayacaktır. Ancak uzun yıllar diş taşı temizliği yaptırmamışsanız bu işlem biraz acıtabilir. Ayrıca çok miktarda diş taşınız varsa, diş etleriniz iltihaplıysa ve dişleriniz hassassa diş taşlarınızı çıkarmak biraz ağrılı olabilir.

Diş Taşı Temizliği Can Yakar Mı?

Diş taşı temizliği esnasında dişlerin uyuşturulmasına gerek yoktur. Uygulama en fazla 30 dakika sürmektedir. Yapılan uygulama esnasında özel bir aparat ile dişlerdeki taşlar sökülür ve dışarı atılır. Diş taşları dişlerin dibinde oluştuğu için taşların çıkarılması esnasında diş etlerinde kanama olabilir. Bu da geçici bir durumdur. Diş taşı temizliği acı vermez. Ama yoğun taş durumlarında ağrılı olabilir.

Diş Taşı Temizliği Neden Önemlidir?

Ağız ve diş yüzeyine yapışan bakterilerin oluşturduğu plak veya halk arasında “tartar” temizlenmediğinde ileri dönemlerde dişlerde çürümelere neden olmaktadır. Bu durum dişlerin düşmesine kadar ilerlemektedir. Dişler arasında bulunan diş taşı, sadece dişlerin çürümesine veya erken sürede kaybedilmesine yol açma. Aynı zamanda ciddi dişeti problemlerine de neden olmaktadır.

Diş Taşı Temizliği Nedir?

Diş taşı temizliği; diş ve diş etinin birleşim hattındaki ve dişlerin yüzeyindeki oluşan ve tartar olarak da bilinen tabakaların diş hekimi tarafından özel aletlerle çıkarılmasıdır. Ağızda diş eti çizgisinin üzerinde oluşan yapılar, diş etlerinde inflamasyona yol açarak, hassasiyete neden olabilir. Bu da zamanla diş eti hastalıklarına yol açabilir. Bunlardan en hafifi diş eti iltihabıdır(gingivitis). Kanama ile kendini gösterir. Sarı, kahverengi, sert ve gözenekli diş taşları, yapısı nedeniyle yiyecek ve çiçekleri kolayca tutabilir. Ayrıca doğru diş fırçalamayı ve diş ipi kullanmayı da zorlaştırabilir. Diş Temizliği Nasıl Yapılır? Bakteri oluşumundan dolayı diş taşı, ağız kokusu yaratır. Tedavi, ağız hijyeninin korunması ve doğru bakım yapılabilmesini kolaylaştırır ve geciktirilmemelidir.

Diş Taşı Temizliği Sonrası Ne Yapılmalı?

Diş taşı temizliği, dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlığı için son derece önemlidir. Bu işlem sırasında dişlerinizde birikmiş olan plak ve tartar, özel aletler kullanılarak temizlenir. Böylece dişleriniz daha sağlıklı hale gelir.

  • Diş etlerinizde hassasiyet olabilir.
  • Dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi kullanın..
  • Ağız bakım ürünleri kullanın.
  • Sigara, diş taşı oluşumunu hızlandırır ve dişlerinize zarar verir.
  • Diş hekiminize düzenli kontroller yapın.

Temizliği sonrasında bu önerileri takip ederseniz, dişleriniz daha sağlıklı olacak ve gelecekteki diş problemlerinin önüne geçebilirsiniz.

 

Nurgün OLCAY

Estetik Diş Hekimliği, Gülüş Tasarımı, Porselen Lamine Venerler, Yumuşak Doku Estetiği, Diş Beyazlatma,vAğız, Diş ve Çene Cerrahisi, İmplant Tedavisi, Ortodonti, Çapraşıklık Diş Tedavisi, Kanal Tedavisi, Çocuk Diş Hekimliği, Diş Eti Hastalıkları , Konservatif Diş Tedavisi , Dolgu, Koruyucu Tedaviler, Kompozit Veneer.

Nurgün OLCAY
RESTORATİF DİŞ TEDAVİ UZMANI

Dentia
Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği

5-stars-white
  • Kaplama Yapılan Dişlerde Ağrı Nedenleri

Kaplama Yapılan Dişlerde Ağrı Nedenleri

Kaplama dişler, dişlerinize estetik ve işlevsel bir iyileştirme sağlamak için yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemidir. Ancak, bazı insanlar kaplama diş takıldıktan sonra ağrı yaşayabilirler. Bu yazımızda, kaplama  yapılan dişlerde sonra oluşan ağrının nedenlerini ve çözümlerini ele

  • Diş Eti İltihabı

Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Neden Olur?

İnsanlar buna genellikle diş eti hastalığı diyebilir. Diş eti iltihabı, diş eti hastalığının erken bir biçimidir ve genellikle hafif semptomlar üretir. İki ana diş eti iltihabı türü vardır. Diş plağı kaynaklı diş eti iltihabı, plak

  • Evde Diş Bakımı İçin Neler Yapılmalıdır?

Evde Diş Bakımı İçin Neler Yapılmalıdır?

Evde diş bakımı için düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın. Düzenli olarak sosyal hayata karıştığımızda diş fırçalamayı aksatmıyoruz. Ama evde geçirdiğimiz sürede evde diş bakımı aksatıyoruz. Günde en az 2 kere dişlerimizi fırçalamak oldukça önemlidir. Diş fırçalarken