20 Yaş Diş Ağrısı

20 Yaş  Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

20 yaş dişleri, ağızda en son çıkan ve diğer dişlerin arasına sıkıştığı için sıkça ağrıya sebep olabilirler. 20 yaş diş ağrısı şiddeti kişiden kişiye değişebilir ve bazen oldukça şiddetli olabilir. İşte 20 yaş diş ağrısına iyi gelen bazı önlemler şöyledir.

20 yaş diş için ağrısı için ağrı kesici ilaçlar

Aspirin, ibuprofen veya parasetamol gibi ağrı kesici ilaçlar ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak, bu ilaçları kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Ilık tuzlu su gargarası

20 yaş dişlerinde ağrı ve iltihap varsa, ılık tuzlu su gargarası yapmak ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Bunun için bir çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suya ekleyin ve gargara yapın.

20 lik diş bölgesine soğuk uygulama

Soğuk uygulama, ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Buz torbasını bir havlu veya bezle sarın ve 15 dakika boyunca ağrıyan bölgeye uygulayın.

Ağrı kesici ilaçlar aldıktan dinlenme

Ağrı kesici ilaçlar aldıktan sonra bir süre dinlenin. Mümkünse  bu bölge üzerinde ağızda yemek yemekten kaçının. Bu, ağrının hafiflemesine yardımcı olabilir.

20 yaş dişlerinde ağrı, genellikle çıkma dönemlerinde oluşan geçici bir sorundur. Ağrı devam ederse veya şiddetlenirse, mutlaka diş hekimine başvurun. Diş hekiminiz ağrıya neyin sebep olduğunu belirleyebilir ve uygun tedavi yöntemlerini önerir.

20 Yaş Diş Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

20 yaş dişi ağrısı, ağızda en son çıkan dişlerin çıkması sırasında veya sonrasında ortaya çıkabilen bir ağrıdır. Ağrı, dişin arkasındaki bölgede veya çevre dokularda hissedilebilir. 20 yaş dişlerinin çıkması sırasında, diş eti şişebilir ve hassas hale gelebilir. Bu, ağrıya ve rahatsızlığa neden olabilir. Yutkunmada zorluk yaşamanıza neden olabilir. Çene bölgesinde ağrıya ve rahatsızlığa neden olabilir. Bu, diş eti şişmesi veya dişin çevresindeki bölgedeki iltihaptan kaynaklanabilir. Ayrıca 20 yaş dişi çıkma sırasında ağızda bakteri birikimi artabilir ve kötü bir koku oluşabilir.

Bu belirtiler, 20 yaş dişi ağrısı ile ilişkili olabilir. Ancak, ağrı devam ederse veya şiddetlenirse mutlaka diş hekiminize başvurun.

20 Yaş Dişin Çekilmesine Yol Açacak Durumlar Nelerdir?

Yirmilik dişler, her insanda aynı sorunu oluşturmayabilir. Bazı durumlarda 20lik dişler ağrı oluşturmadan gömülü olarak diş eti içerisinde saklanabilir. Ancak ağrı ve sancı şikayeti ile kendini gösteren yirmilik diş sorunlarında daha farklı problemlerle karşılaşmak mümkün. Bu gibi durumlarda ağrı ve sancıyı ortadan kaldırmak için 20’lik dişin çekilmesi gerekebiliyor. 20’lik dişin alınmasına yol açacak durumlar şöyledir;

  • Çıkamayan yirmilik dişlerin diş etlerini ve çene kemiğini zorlaması durumunda,
  • Diş etlerinde enfeksiyon ve apse oluşturuyorsa,
  • 20lik diş sebebiyle doku içerisinde tümör ya da kist oluşum riski varsa,
  • Ağız içerisindeki diğer dişlerin sağlığını ve dizilimini olumsuz etkiliyorsa 20lik dişlerin alınması gerekmektedir.

Yirmi Yaş Dişi Bakımı Nasıl Yapılır?

Yirmi yaş dişleri, birbirine denk gelecek şekilde altlı üstlü çıkıyorsa çiğneme fonksiyonunuza büyük katkılar sağlar ve bu yüzden de sağlıklı dişlerinize düzenli bakım yapmanızda yarar bulunur. 20’lik dişleri sorunsuz bir şekilde çıkan şanslı kişilerdenseniz, dişlerinizi her gün en az üç kere fırçalayarak etkili bir bakım uygulayabilirsiniz.

Nurgün OLCAY

Estetik Diş Hekimliği, Gülüş Tasarımı, Porselen Lamine Venerler, Yumuşak Doku Estetiği, Diş Beyazlatma,vAğız, Diş ve Çene Cerrahisi, İmplant Tedavisi, Ortodonti, Çapraşıklık Diş Tedavisi, Kanal Tedavisi, Çocuk Diş Hekimliği, Diş Eti Hastalıkları , Konservatif Diş Tedavisi , Dolgu, Koruyucu Tedaviler, Kompozit Veneer.

Nurgün OLCAY
RESTORATİF DİŞ TEDAVİ UZMANI

Dentia
Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği

5-stars-white
  • Kaplama Diş Takıldıktan Sonra Ağrı

Kaplama Diş Takıldıktan Sonra Ağrı Neden Olur?

Diş kaplamaları, modern diş hekimliğinde çürük, kırık veya estetik kaygılarla zarar görmüş dişlerin korunması ve restore edilmesi için sıkça başvurulan bir yöntemdir. Ancak, kaplama diş tedavisi sonrasında hastaların en çok merak ettiği konulardan biri ağrıdır.

  • Kırılan Diş Dolgusu Dişinize

Kırılan Diş Dolgusu Dişinize Nasıl Zarar Verir?

Kırılan diş dolgusu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Kırılan dolgulara bekletilmeden acil müdahale edilmemeli, bekletilen dolguların ileride daha büyük sağlık sorunlarına yol açabilir.  Diş dolguları zamanla aşınabilir veya çevresindeki diş dokusu zayıflayabilir. Genelde dolgu altında bir çürük

  • Ankara’da Restoratif Diş Tedavisi Randevu

Ankara’da Restoratif Diş Tedavisi Randevu

Restoratif diş tedavisi, dişlerin hem fonksiyonunu hem de estetiğini geri kazandırmayı amaçlayan modern diş hekimliği uygulamalarından biridir. Ankara’da bu alanda uzmanlaşmış isimlerden biri olan Nurgün Olcay, hastalarına sunduğu kaliteli ve güvenilir hizmetlerle öne çıkıyor. Diş